• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005. gada 9. novembra stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2005., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 9. novembrī

Vēl šajā numurā

17.11.2005., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2005. gada 9. novembra stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece.

Sēdes vadītāja.

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet savas vietas! Sākam šā gada 9.novembra Saeimas sēdi.

Un šajā sēdē darba kārtībā ir iekļauti šā gada 3.novemba sēdē neizskatītie likumprojekti un neizskatītie lēmuma projekti.

Pirms uzsākam darba kārtības izskatīšanu, ir saņemts Saeimas deputātu Lagzdiņa, Pietkeviča, Radzeviča, Šņepstes, Zundas, Ābiķa un citu iesniegums izdarīt izmaiņas šā gada 9.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā un izslēgt no darba kārtības lēmuma projektu “Par steidzamības atcelšanu un priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam “Grozījumi likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem””. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsaucieni: “Ir!”) Deputātiem ir iebildumi. Līdz ar to šis jautājums ir balsojams. Lūdzu zvanu! Balsosim par darba kārtības grozījumiem. Lūdzu rezultātu! Par– 62, pret– 13, neviens neatturas. Līdz ar to darba kārtība ir grozīta, un 2.darba kārtības punkts ir izslēgts.

Darba kārtības pirmais jautājums– likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”.

Atbilstoši Satversmes 76.pantam, mums ir nepieciešams pārliecināties par kvorumu. Lūdzu reģistrācijas režīmu! Nav redzams reģistrācijas režīms... Ir... Lūdzu reģistrēties! Lūdzu rezultātu! Nav rezultāta... 62 deputāti ir nepietiekams skaits. Deputāti lūdz atkārtot reģistrāciju.

Lūdzu, kolēģi, būsim uzmanīgi! Parādoties ekrānā atzīmei “reģistrēties”, nospiediet pogu! Atkārtot lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu rezultātu! Reģistrējušies tikai 64 deputāti. Šis skaits ir nepietiekams, lai varētu lemt par likumprojektu “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”.

Līdz ar to mēs izskatām nākamo darba kārtības jautājumu.

Nākamais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts “Par Saeimas piekrišanu Jūrmalas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesneses Ainas Freimanes saukšanai pie kriminālatbildības”.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Kolēģi! Juridiskā komisija ir izskatījusi šo Tieslietu ministrijas iesniegto lēmuma projektu un to ir atbalstījusi.

Lūdzu atbalstīt!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par– 70, pret– nav, atturas– 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par deputāta Pāvela Maksimova atsaukšanu no Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par– 78, pret– nav, atturas– 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par deputāta Pāvela Maksimova ievēlēšanu Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret– nav, atturas– 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Šmita ievēlēšanu Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par– 74, pret– nav, atturas– 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Šmita ievēlēšanu Saeimas Nacionālās drošības komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par– 68, pret– 6, atturas– 2. Lēmums pieņemts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Stalidzānes, Maksimova, Simsona, Karpuškina un citu iesniegumu ar lūgumu papildināt sēdes darba kārtību un iekļaut lēmuma projektu “Par deputāta Anatolija Mackeviča atsaukšanu no Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi pret izmaiņām darba kārtībā? Iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Un vēl viens iesniegums no deputātiem Stalidzānes, Maksimova, Simsona, Karpuškina un citiem ar lūgumu papildināt darba kārtību– iekļaut lēmuma projektu “Par deputāta Ērika Jēkabsona ievēlēšanu Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi pret darba kārtības papildināšanu? Iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Līdz ar to nākamais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts “Par deputāta Anatolija Mackeviča atsaukšanu no Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par– 75, pret– 1, atturas– 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par deputāta Ērika Jēkabsona ievēlēšanu Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par– 71, pret– nav neviena, atturas– 3. Lēmums pieņemts.

Līdz ar to darba kārtība ir izskatīta. Lūdzu deputātus reģistrēties ar balsošanas kartēm! Lūdzu reģistrācijas režīmu!

Pirms tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, šodien dzimšanas dienā sveicam mūsu kolēģi deputātu Uldi Mārtiņu Klausu! (Aplausi.)

Lūdzu Saeimas sekretāra biedri Ingunu Rībenu nolasīt reģistrācijas rezultātus!

I.Rībena (8.Saeimas sekretāra biedre).

Cienījamie kolēģi, nav reģistrējušies: Aleksandrs Golubovs, Pēteris Kalniņš, Aleksandrs Kiršteins, Uldis Mārtiņš Klauss, Sarmīte Ķikuste, Igors Aleksandrovs, Anatolijs Mackevičs, Andrejs Naglis, Vitālijs Orlovs, Anta Rugāte, Jevgenija Stalidzāne... Ir. Vaira Paegle, Staņislavs Šķesters, Ingrīda Ūdre, Dzintars Rasnačs un Ērika Zommere.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Paldies. Līdz ar to šodienas Saeimas sēde ir slēgta. Nākamā sēde rīt, 10.novembrī.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!