• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ģenerāldirektoru un viņu vietnieku rotāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2005., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ieteikumu piešķirt bijušās Dienvidslāvijas Maķedonijas Republikai kandidātvalsts statusu

Vēl šajā numurā

15.11.2005., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ģenerāldirektoru un viņu vietnieku rotāciju

9.novembrī Eiropas Komisija (EK) pieņēma lēmumu par mobilitāti augstākās vadības darbinieku vidū, proti, attiecībā uz ģenerāldirektoriem, ģenerāldirektoru vietniekiem, delegāciju vadītājiem un ārpuskategorijas (hors classe) padomniekiem A*16 un A*17 pakāpē. Šajā vadības līmenī tas ir jau otrais mobilitātes lēmums kopš administratīvās reformas sākuma. Lēmums skar ierēdņus, kuru stāžs 2005.gadā sasniedz piecus gadus vai kuru valsts piederība ir tāda pati kā attiecīgajam atbildīgajam komisāram. Pamatprincips ir tāds, ka augstākās vadības darbinieki vienā amatā drīkst strādāt ne ilgāk kā piecus gadus, tomēr izņēmuma gadījumā viņi savā amatā var palikt līdz septiņiem gadiem. Viens no pieņemtajiem lēmumiem ir norīkot Katrīnu Deju par jauno ģenerālsekretāri – viņa šajā amatā būs pirmā sieviete. Deivids O’Salivans, kas šajā amatā nostrādāja ilgāk nekā piecus gadus, kļūs par Tirdzniecības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektoru.

Saskaņā ar šo lēmumu laikā līdz 2006.gada 1.janvārim jaunos amatos tiks norīkoti 17 ģenerāldirektori un ģenerāldirektoru vietnieki. Balstoties uz paziņojumiem par vakantajiem amatiem, tiks aizpildītas vēl 16 vakances augstākās vadības amatos – 11 ar iekšējiem paziņojumiem un 5 ar paziņojumiem ārpus EK attiecībā uz desmit jaunajām dalībvalstīm.

Trešdienas lēmuma mērķis ir panākt EK augstākās vadības darbinieku mobilitātes pamatnostādņu pilnīgu īstenošanu, kā arī stiprināt vadības komandas tajās jomās, kurās Eiropas Komisija sastopas ar lielākajiem izaicinājumiem. Tāpat tiek aktualizēta nepieciešamība turpināt augstākā vadības līmeņa darbinieku atlasi no jaunajām dalībvalstīm, lai 2006.gadā būtu panākts vismaz minimālais ģeogrāfiskais līdzsvars.

Ģeogrāfiskā līdzsvara princips būs īstenots, kad, balstoties uz publicētajiem paziņojumiem, būs atlasīti labākie kandidāti.

Komentējot lēmumu, Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu teica: “Šis Eiropas Komisijas sastāvs sev ir izvirzījis ambiciozus mērķus, un es esmu pārliecināts, ka līdz ar šo lēmumu izveidotajām jaunajām augstākās vadības komandām būs vajadzīgais pieredzes un vadības prasmju apvienojums, lai izpildītu mūsu mandātu. Esmu īpaši gandarīts, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu panākts labāks dzimumu līdzsvars. Kaut arī Katrīna Deja ir iecelta ģenerālsekretāres amatā, pateicoties saviem nopelniem, tas reizē arī simboliski atspoguļo mūsu apņemšanos panākt dzimumu līdzsvaru.”

Priekšsēdētāja vietnieks Sīms Kallass atkārtoti uzsvēra Eiropas Komisijas apņēmību īstenot regulāras mobilitātes un augstākās vadības amatu atjaunināšanas principus: “Mūsu strukturētā mobilitātes pieeja palīdz noturēt pareizo līdzsvaru starp ikvienas administrācijas nepieciešamību nodrošināt, ka kvalificētākie darbinieki ir piemērotākajos amatos, un starp darbinieku vēlmi bagātināt savu pieredzi un optimizēt savu karjeru un savu ieguldījumu iestādes darbā.”

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!