• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2000., Nr. 375/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes vizīti Apvienotajā Karalistē

Vēl šajā numurā

25.10.2000., Nr. 375/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 24. oktobra sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā atsevišķas preces netiek apliktas ar muitas nodokli". Tie nosaka kārtību, kādā saskaņā ar likumu "Par muitas nodokli (tarifiem)" ar muitas nodokli netiek aplikta Latvijas Republikas un ārvalstu valūta un vērtspapīri, pases, vīzas, akcīzes nodokļa markas, vēlēšanu biļeteni, izglītības un zinātnes materiāli, instrumenti un aparatūra, kā arī grāmatas un citi iespieddarbi, kas paredzēti bibliotēkām, izglītības, kultūras un zinātnes iestādēm, valsts un citās iestādēs lietošanai nekomerciāliem mērķiem paredzētās preces, preces tūrisma un tirdzniecības veicināšanai.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 21.aprīļa noteikumos Nr.145 "Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi tiek ieskaitīti pašvaldības budžetā". Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu informācijas sniegšanu pašvaldībām par iedzīvotāju ienākuma nodokļa summām no pašvaldību teritorijā dzīvojošo fizisko personu ienākumiem. Sakarā ar šiem grozījumiem akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 9.jūlija noteikumos Nr.253 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanas funkcijām".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Ženēvas bruņoto spēku demokrātiskās kontroles centru". Rīkojums akceptē centra statūtu projektu un Latviju par centra dibinātājvalsti. Ženēvas bruņoto spēku demokrātiskās kontroles centrs būs fonds, kura mērķis būs veicināt starptautisko sadarbību demokrātiskās kontroles jomā pār bruņotajiem spēkiem un paramilitārajiem veidojumiem, sadalot starptautisko ekspertīzi un attīstot elektroniskās informācijas sistēmu un sistemātisku dokumentāciju šajā jomā, piedāvājot ieinteresētajām valstīm, starptautiskajai sabiedrībai un nevalstiskajām organizācijām, kuru kompetence ietver šo jomu, savu ekspertīzi, savas analīzes un novērtējuma spējas, piedāvājot konkrētus risinājumus un uzturot starptautisko koordināciju.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par nodokļiem un nodevām". Grozījumu projekts paredz, ka no 2001.gada 1.jūlija par sertifikāta izsniegšanu un darbības laika pagarināšanu detektīvdarbības veikšanai maksājama valsts nodeva.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Lauku atbalsta dienesta nolikums". Dienests ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kura mērķi un funkcijas nosaka Lauku atbalsta dienesta likums.

Akceptēti "Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju atbilstības kritērijiem". Šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju mērķi ir veikt efektīvu ciltsdarbu un sniegt ar to saistītos pakalpojumus atbilstoši ciltsdarba programmai un piešķirt šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu ciltsdarba veicināšanai.

Valdība akceptēja "Noteikumus par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību statusa piešķiršanas kārtība". Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu piešķir attiecīgās dzīvnieku sugas šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas izveidota komisija, kuras sastāvā iekļauj pārstāvi no Ciltsdarba valsts inspekcijas un Valsts veterinārā dienesta.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Latvijas augu šķirņu katalogs". Noteikumi apstiprina Latvijas augu šķirņu katalogu un nosaka katalogā ietverto augu sugu un kategoriju sēklas, kuras drīkst pārdot, ievērojot papildu prasības par to fizikālo un ķīmisko apstrādi. Noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.janvārī.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā aprēķināmi mežam nodarītie zaudējumi". Tie nosaka kārtību, kādā aprēķināmi mežam nodarītie zaudējumi, kuri radušies, pārkāpjot meža apsaimniekošanu un izmantošanu regulējošo normatīvo aktu prasības.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.149 "Kārtība, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem — ārvalstu neatmaksājamajai tehniskajai palīdzībai". Grozījumi nosaka, ka turpmāk palīdzības saņēmējs varēs būt arī uzņēmums, ja tas saņem ārvalstu neatmaksājamo palīdzību ar valsts vai pašvaldību institūciju starpniecību.

Akceptēts rīkojums "Par 1950.gada 4.novembra Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 12.protokolu". 12.protokols papildus Konvencijā un citos protokolos iekļautajiem principiem paredz vēl vienu cilvēktiesību principu — vispārējo diskriminācijas aizliegumu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 8.septembra rīkojumā Nr.430 "Par Latvijas Republikas austrumu robežas atjaunošanas kontroles komisiju". Valsts sauszemes robežas demarkācijas komisijas vadītāja J.Lovnika vietā komisijā darbosies Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks I.Upmacis.

Pieņemta zināšanai informācija par publisko un privāto institūciju civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas sfērām.

Valdība akceptēja Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas koncepciju.

Ministru kabinets akceptēja konceptuālo ziņojumu par dienesta dzīvokļiem. Koncepcija paredz, ka darba devējam uz dienesta pildīšanas laiku būs tiesības kompensēt īres un komunālos izdevumus tiem darbiniekiem, kuri dienesta pienākumus veic ārpus savas pastāvīgās dzīves vietas.

Valdība akceptēja "Koku ciršanas noteikumus meža zemēs". Tie nosaka galvenās cirtes un kopšanas cirtes kritērijus, mežaudzes minimālo un kritisko šķērslaukumu, kailcirtes maksimālo platību vai platumu, kārtību mežaudzes atzīšanai par neproduktīvu, slimību inficēto vai kaitēkļu invadēto koku ciršanas kārtību, cirsmas izveidošanas kārtību un koku ciršanu ārkārtas situācijās. Noteikumi ir saistoši visiem meža īpašniekiem un valdītājiem.

Akceptēts rīkojums "Par R.Balodi". Ringolds Balodis iecelts par Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieku.

Valdība akceptēja "Noteikumus par Preiļu rajona Preiļu novada izveidošanu". Tie nosaka, ka tiek apvienoti Preiļu rajona Preiļu pilsēta, Preiļu pagasts un Aizkalnes pagasts izveidojot Preiļu rajona Preiļu novadu. No valsts budžetā 2000. gadam Administratīvi teritoriālās reformas likuma izpildei paredzētajiem līdzekļiem Preiļu novada pašvaldībai tiks pārskaitīta vienreizēja dotācija — 48 561 lats.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2000. gada 26. septembra sēdes protokollēmumā "Par Ministru kabineta 2000. gada 19. septembra sēdes protokollēmumiem "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" un "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"". Grozījums paredz svītrot minētā protokollēmuma 2.punktu, kurā noteikts, ka Labklājības ministrija jautājumus par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām" un likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" izskatīšanai Ministru kabineta Komitejas sēdē iesniedz bez atkārtotas saskaņošanas ar ieinteresētajām institūcijām.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000. gada 10. oktobra noteikumos Nr.356 "Likuma "Par dabas resursu nodokli" atsevišķu normu piemērošanas kārtība". Noteikumu 24.punkta piektais teikums izteikts šādā redakcijā: Ja kravas pavaddokumentos nav norādīts kravas iepakojuma veids un svars, bet norādīts kravas bruto svars, nodokli aprēķina, maksimālo nodokļa likmi reizinot ar 25% no kravas bruto svara. Grozījumi panāks, ka preču un produktu importētāji gadījumos, kad viņu rīcībā būs kravas pavaddokumenti, kuros norādīts tikai kravas bruto svars, varēs atmuitot kravu bez sarežģījumiem un muitas procedūru veikt nekavējoties.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!