• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sniega un ledus valstība Rīgas centrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2005., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Strauji audzis pasažieru skaits

Vēl šajā numurā

11.11.2005., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sniega un ledus valstība Rīgas centrā

Sniegs, ledus un sniega kristāli kā dabas, zinātnes un mākslas fenomeni atklāsies izstādē “Sarunas ar sniegu un ledu – novērošana/iztēle mākslā un zinātnē” Latvijas Dabas muzeja piecās zālēs.
To atklās 11.novembrī. Izstāde ir unikāla ar to, ka tajā varēs izzināt sniega un ledus pētniecības vēsturi, aplūkot sniega kristālu fotogrāfijas, ieklausīties sniega troksnī, lūkoties, kā veidojas sniegpārsliņas, noraudzīties miglas skulptūrās un atklāt sev ne mazumu citu interesantu lietu par sniega un ledus pasauli, uzskaita projekta preses sekretāre Vineta Grigāne.
Izstāde ir starptautisks projekts, kas tapis sadarbībā ar Sniega un ledus muzeju Japānā.
V.Grigāne skaidro, ka pirmo reizi Eiropā publiski tiks demonstrēta Murai sniega kristālu veidošanas iekārta, kā arī dimanta putekļu veidošana un novērošana. Pazīstamā vācu mākslinieka Karstena Nikolaja darbs “Sniega troksnis” ļaus iepazīt sniega kristāla mākslīgās izaudzēšanas fenomenu, tiks izstādītas arī japāņu mākslinieces Fudžiko Nakajas miglas skulptūras, kas īpašā veidā atklās ūdens daudzējādo izpausmes veidu. Apmeklētājus uzrunās arī japāņu mākslinieka Širo Takatani videodarbi.
Projekta ietvaros norisināsies dažādi citi pasākumi: lekcija un dialogs par ūdens nozīmi Latvijas un Japānas kultūrā, dzejas lasījumi Latvijas Dabas muzejā ar japāņu un latviešu dzejnieku piedalīšanos, Ojāra Vācieša dzimšanas dienas svinības sniega un ledus zīmē, mākslinieku tikšanās simpozijā, lai diskutētu par novērošanas un iztēles mijiedarbi mākslā. Ziemassvētku laikā internātskolu un bērnunamu audzēkņiem muzeja speciālisti piedāvās īpašu labdarības programmu. Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Komisija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija, Japānas kultūras, sporta, zinātnes un tehnoloģiju ministrija, Japānas fonds un Rīgas dome.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!