• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Erudītu sacensības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2005., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Suiti atkal Rīgā

Vēl šajā numurā

11.11.2005., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Erudītu sacensības

Erudīcijas konkursa “Meklē un atrodi datu bāzē www.letonika.lv” pirmajā kārtā par uzvarētāju kļuvis 15 gadus vecais Aleksandrs Raiļans no Alūksnes. Konkursa pirmajā kārtā piedalījās gandrīz 600 Latvijas bibliotēku lasītāju no 185 Latvijas bibliotēkām.
Lai rosinātu bibliotekārus vēl neatlaidīgāk informēt savus lasītājus par moderno tehnoloģiju piedāvātajām iespējām un palīdzēt viņiem apgūt datu bāzes lietošanu, konkursa noslēgumā tiks apbalvota tā Latvijas bibliotēka, no kuras būs pieteikušies procentuāli visvairāk konkursa dalībnieku. Atzinību izpelnīsies arī katra reģiona aktīvākā bibliotēka.
Pieaudzis to bibliotēku skaits, kurās nu pieejama datu bāze “Letonika” – tās izmēģinājuma versijai, uzsākot konkursu, pieteikušās vairāk nekā 80 bibliotēkas. Datu bāze Letonika, kuras abonēšanas maksas lielāko daļu Latvijas bibliotēkām Gaismastīkla ietvaros sedz valsts aģentūra “Kultūras informācijas sistēmas”, tagad pieejama 126 Latvijas bibliotēkās.
Konkursa otrā kārta jau sākusies. Tajā aicināti iesaistīties arī tie, kas pirmajā kārtā nepiedalījās. Pavisam konkursā paredzētas 10 kārtas. Pēc tam notiks reģionālie fināli Kurzemē, Zemgalē, Latgalē, Vidzemē un Rīgā. Visu reģionu uzvarētāji tiks aicināti uz lielo finālu, kas martā notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Uzziņai:

Konkurss “Meklē un atrodi datu bāzē www.letonika.lv” sākās 17.oktobrī un turpināsies līdz martam. To rīko valsts aģentūra “Kultūras informācijas sistēmas” un sabiedrība “Tilde” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku.
Sīkāka informācija par konkursu un konkursa nolikumu – valsts aģentūras “Kultūras informācijas sistēmas” mājaslapā www.kis.gov.lv   un letonikas portālā www.letonika.lv .

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!