• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā vizītē Francijā 2005.gada 5.-10.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2005., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.11.2005., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā vizītē Francijā 2005.gada 5.–10.novembrī

Tiekoties ar Francijas ārlietu ministru 9.novembrī

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 9.novembrī, oficiālās vizītes ietvaros Parīzē tikās ar Francijas ārlietu ministru Filipu Dustu-Blazī. Sarunā Francijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvijas kultūras sezona “Pārsteidzošā Latvija” Francijā norit ar lielām sekmēm, tā ir sasniegusi atzīstamus rezultātus un Francijas sabiedrības ieinteresētību, tāpēc ir jāturpina šī divpusējā sadarbība kultūrā, kas patiesi tuvina divu valstu iedzīvotājus. F.Dusts-Blazī informēja, ka 8.novembrī notikušajā Francijas valdības sēdē Francijas prezidents Žaks Širaks ir aicinājis sākt sagatavošanas darbus “Parīzes pavasara” – Francijas kultūras festivāla – rīkošanai Latvijā 2007.gada pirmajā pusē.
Pārrunājot citus Latvijas un Francijas sadarbības jautājumus, Francijas ārlietu ministrs pauda ieinteresētību panākt dziļāku abu valstu sadarbību enerģētikas un pētniecības jomā. Viņš minēja, ka Francija būtu ieinteresēta sadarbībā starp Latvijas pētniekiem un Ampēra institūtu, kā arī Latvijas zinātnieku dalībā Eiropas Savienības (ES) satelītsakaru sistēmas veidošanā, tā sauktā Galileo projektā.
Pārrunājot Eiropas un transatlantiskās drošības jautājumus, abas puses apmainījās viedokļiem par NATO transformācijas procesiem, lai panāktu šīs organizācijas atbilstību mūsdienu drošības prasībām pasaulē. Prezidente pateicās Francijai par tās gatavību nākamgad patrulēt Baltijas gaisa telpā.
Abas puses pārrunāja arī ES kaimiņu iniciatīvu, un Valsts prezidente aicināja ES vairāk uzmanības pievērst šīs programmas īstenošanai, lai panāktu galveno tās mērķi – Eiropas kontinentu kā drošu, demokrātisku un attīstītu pasaules daļu.

Apmeklējot Bordo mēriju 9.novembrī

Valsts prezidente trešdien oficiālās vizītes Francijā ietvaros apmeklējot Bordo mēriju un Bordo Tirdzniecības un rūpniecības kameru, uzsvēra, ka festivāls “Pārsteidzošā Latvija” dod impulsu plašākiem Latvijas un Francijas sakariem gan ekonomikā, gan kultūrā. Prezidente atzīmēja, ka kultūras festivāls “Pārsteidzošā Latvija” notiek četrās Francijas pilsētas un palīdz Francijas iedzīvotājiem iepazīties ar Latvijas kultūru, sniedz informāciju par investīciju iespējām Latvijā. Viņa pauda cerību, ka pēc šā festivāla pieaugs to Francijas tūristu skaits, kas dodas uz Latviju, kā arī kopuzņēmumu un kultūras kontaktu apjoms. Prezidente, informējot par investīciju iespējām Latvijā, uzsvēra Latvijas veiksmīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas reizē paver iespējas sakariem starp ES un Tālajiem Austrumiem, gan arī ir Baltijas jūras reģionā atzīts finanšu un pakalpojumu centrs. Viņa arī pievērsa uzmanību tam, ka šobrīd Latvijas ekonomika atzīta par visātrāk augošo ekonomiku ES ietvaros un 11.dinamiskāko pasaules mērogā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!