• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Linezerā" ārstēs pacientus ar izgulējumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2005., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pamatskolā māca arodu

Vēl šajā numurā

10.11.2005., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Linezerā” ārstēs pacientus ar izgulējumiem

Rīgas Austrumu slimnīcā, klīnikā “Linezers”, ārstēs pacientus ar izgulējumiem. Valsts šo nedzīstošo brūču ārstēšanai piešķīrusi 160 000 latu gadā.
Izgulējumi rodas cilvēkiem ar ierobežotām kustību iespējām. Ja tos neārstē, var sākties asiņošana, asins saindēšanās vai veidoties ļaundabīgi audzēji, kā arī rasties smagi nieru un aknu bojājumi. Izgulējumu sarežģījumi ir biežs pacientu nāves cēlonis.
Lai pacientiem sniegtu pēc iespējas augstvērtīgāku ārstēšanu, klīnikā “Linezers” ir izveidots specializēts izgulējumu pacientu ārstēšanas centrs. Tajā ārstēšanu un izgulējumu slēgšanu plastiskās ķirurģijas un mikroķirurģijas tehnikā veiks ķirurgi Olafs Libermanis, Kalvis Pastars, Dzintars Ozols un Kaspars Snipe.
Šobrīd centrā ārstējas četri cilvēki, bet rindā gaida vēl 20. Tomēr O. Libermanis uzskata, ka ir ap 100 pacientu, kuriem būtu vajadzīga neatliekama izgulējumu ārstēšana, bet viņi tādu vai citādu iemeslu dēļ nav nonākuši klīnikās, kas veic šo specifisko brūču ārstēšanu, vai vienkārši nav informēti par šādu iespēju.
Izgulējumu pacientu ārstēšanas centra izveide nozīmē, ka sākts projekts, lai izskaustu mūsu valstī izgulējumus kā problēmu. Attīstītajās valstīs pēdējos 10 gados izgulējumu ir maz, jo pareizi tiek kopti pacienti ar ierobežotām kustību iespējām. “Pie mums šādu cilvēku aprūpe diemžēl vēl nav pietiekami augstā līmenī. Tādēļ rīkosim mācības gan ģimenes ārstiem, medicīnas māsām, gan cilvēku tuviniekiem un citiem interesentiem, kā izvairīties no izgulējumiem. Kvalitatīva aprūpe cilvēkiem ar ierobežotām kustību iespējām ir daudz lētāka nekā izgulējumu ārstēšana,” uzskata O.Libermanis.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!