• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu valsts un pasaule no Latvijas puses. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2000., Nr. 373/374 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - uzrunājot Latvijas diplomātus - akreditējot Latvijas vēstnieku Ēģiptē

Vēl šajā numurā

24.10.2000., Nr. 373/374

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu valsts un pasaule no Latvijas puses

19. un 20. oktobrī Rīgā notika gadskārtējā Latvijas diplomātisko pārstāvniecību vadītāju sanāksme

DDD1.JPG (43517 BYTES)

Sanāksmes noslēgumā 20.oktobrī: Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Latvijas Republikas diplomātisko pārstāvniecību vadītāji Ārlietu ministrijas kāpnēs             Foto: Juris Krūmiņš — "Latvijas Vēstnesim"

Ministru prezidents:

— gadskārtējā vēstnieku sanāksmē Rīgā

Ministru prezidents Andris Bērziņš 20. oktobrī piedalījās Ārlietu ministrijas rīkotajā akreditēto vēstnieku sanāksmē. Uzrunājot vēstniekus, Ministru prezidents pateicās par ieguldīto darbu un atzina, ka, neraugoties uz biežām valdību maiņām, ir svarīgi saglabāt pēctecību valsts iekšpolitikā un ārpolitikā. Ārpolitikai jābūt konsekventai gan pēc formas, gan satura. Ministru prezidents uzsvēra, ka vēstniecību darbs un profesionalitāte ir īpaši svarīga, Latvijai integrējoties Eiropas Savienības (ES) un transatlantiskajās struktūrās. Tāpēc īpaši nozīmīga ir Eiropas Savienības valstīs pārstāvēto vēstniecību savstarpējā sadarbība, kā arī sadarbība ar valdību. Kvalitatīvu lēmumu pieņemšanai nozīmīga ir arī savstarpēja informācijas apmaiņa un koordinācija ar Eiropas integrācijas biroju un Ministru prezidenta biroju. A.Bērziņš uzsvēra, ka integrācija ES ir ātrākais ceļš, kā sakārtot savu valsti, un tā ir valdības prioritāte. Valdība ir gatava ātri reaģēt, pieņemot lēmumus, kas skar integrācijas procesu ES.

Uzrunājot vēstniekus, Ministru prezidents uzsvēra, ka nozīmīgs ir katras vēstniecības ieguldījums, bet īpašs izaicinājums ir

D2.JPG (19376 BYTES)

Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš gadskārtējā Latvijas diplomātisko pārstāvniecību vadītāju darba sanāksmē Ārlietu ministrijā 20.oktobrī               Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

vēstniecībai Zviedrijā, jo Zviedrija nākamgad kļūs par ES prezidējošo valsti. Izaicinājums ir arī vēstniecībai ASV, ņemot vērā Latvijas centienus integrēties NATO struktūrās. Viena no valdības prioritātēm ir valsts aizsardzības spēju stiprināšana. Tas ņemts vērā, arī izstrādājot budžetu un paredzot pakāpeniski palielināt aizsardzības finansējumu. Atzīstot, ka vēstniecība ASV strādā nepiemērotos apstākļos, Ministru prezidents informēja, ka valdība centīsies nākamā gada laikā atrisināt jautājumu par vēstniecības pārvietošanu uz darbam piemērotākām telpām.

Par nozīmīgu Ministru prezidents atzina arī Igaunijas un Lietuvas vēstniecību darbību, sagatavojot izskatīšanai jautājumus Baltijas Ministru padomes veiksmīgam darbam, īpaši tagad, kad Latvija ir prezidējošā valsts.

A.Bērziņš arī izteica īpašu atzinību vēstniecības nosvērtajam un konstruktīvajam darbam Krievijā.

Runājot par konsulāro dienestu darbu, Ministru prezidents atzina to lielo ieguldījumu, jo konsulārie dienesti ir struktūras, ar kurām visbiežāk saskaras iedzīvotāji, risinot radušās problēmas.

A.Bērziņš arī aicināja vēstniecības, it īpaši tās, kurās ir ekonomiskie atašeji, vairāk pievērsties starpvalstu ekonomisko un biznesa kontaktu dibināšanai un uzturēšanai, lai Latvija sekmīgi varētu realizēt preču eksportu uz ārvalstīm.

Tikšanās noslēgumā Ministru prezidents novēlēja vēstniekiem veiksmi, godam pārstāvot Latvijas valsti.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!