• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - oficiālā vizītē Nīderlandes Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2000., Nr. 373/374 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - Saeimas plenārsēdē, apspriežot Valsts budžetu - tiekoties ar pilsētu pašvaldību vadītājiem - nevalstisko organizāciju forumā

Vēl šajā numurā

24.10.2000., Nr. 373/374

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru prezidents: — oficiālā vizītē Nīderlandes Karalistē
HOLLAND-LATVIA0042451.JPG (41446 BYTES)

Nīderlandes Karalistes premjerministrs Vims Koks un Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš uz viesmīlīgo norvēģu zemes               Foto: epa/A.F.I.

Vakar, 23.oktobrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš oficiālajā vizītē Nīderlandes Karalistē tikās ar Eiropola direktora vietas izpildītāju Villiju Breigemanu. Sarunu gaitā īpaša uzmanība tika pievērsta jautājumam par Latvijas gatavību parakstīt līgumu ar šo organizāciju, kā arī par iespējamo sadarbību līdz līguma parakstīšanai. Tika apspriesta sadarbība narkotiku tranzīta, zagtu automašīnu atdošanas, kā arī nelegālās imigrācijas problēmu risināšanā. Tā kā šī ir jauna organizācija un ar pilnām tiesībām darbojas tikai gadu, Ministru prezidents arī iepazinās ar tās galvenajiem darbības principiem. A.Bērziņš bija viena no pirmajām augstajām amatpersonām, kas viesojās šajā organizācijā.

Turpinot vizīti, Ministru prezidents iepazinās ar jauno modernā stilā būvēto Hāgas pilsētas rātsnamu. Oficiālā sagaidīšana notika Nīderlandes Ministru prezidenta Vima Koka rezidencē. Pēc ceremonijas abu valstu valdību vadītāji tikās divatā, kā arī apmainījās ar dāvanām. A.Bērziņš pasniedza V.Kokam Ilmāra Blumberga gleznu un grāmatu par šo mākslinieku.

Abu valstu oficiālo delegāciju sarunās galvenā uzmanība tika pievērsta jautājumiem par Eiropas Savienību un NATO, ņemot vērā to, ka Nīderlande ir ne tikai šo organizāciju dalībvalsts, bet arī viena no dibinātājvalstīm. Īpaša uzmanība sarunu gaitā tika pievērsta Sabiedrības integrācijas programmai, kurai Nīderlande ir viena no svarīgākajām finansētājām.

Pēc sarunām notika preses konference un Nīderlandes Karalistes Ministru prezidenta Vima Koka rīkotās oficiālās pusdienas.

Oficiālās vizītes turpinājumā Ministru prezidents tikās ar Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijas ģenerāldirektoru Hosē Bustani, kā arī sniedza intervijas Nīderlandes dienas laikrakstiem "De Volkskrant" un "De Telegraaf". Vakarā Ministru prezidents bija audiencē pie Nīderlandes karalienes Beatrikses.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!