• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 1. novembra noteikumi Nr. 819 "Noteikumi par tiešās pārvaldes iestādes dalību Eiropas Savienības finansēto institūciju stiprināšanas programmu īstenošanā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2005., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.820

Bāzes finansējuma piešķiršanas kārtība valsts zinātniskajām institūcijām un valsts augstskolu zinātniskajiem institūtiem

Vēl šajā numurā

04.11.2005., Nr. 176

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 819

Pieņemts: 01.11.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.819

Rīgā 2005.gada 1.novembrī (prot. Nr.63 13.§)

Noteikumi par tiešās pārvaldes iestādes dalību Eiropas Savienības finansēto institūciju stiprināšanas programmu īstenošanā

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiešās pārvaldes iestāde (turpmāk— iestāde) piedalās Eiropas Savienības finansēto institūciju stiprināšanas programmu īstenošanā, ieviešot valstu administrāciju mērķsadarbības (Twinning) un neliela apjoma mērķsadarbības (Twinning Light) projektus (turpmāk — projekts).

2.Projektu koordināciju nodrošina nacionālais koordinators mērķsadarbības (Twinning) projektu jautājumos (turpmāk — koordinators).

3.Iestāde piedalās projektu īstenošanā mērķsadarbības (Twinning)rokasgrāmatā un šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

4.No citām valstīm vai Eiropas Komisijas saņemto informāciju par iespēju piedalīties projektu īstenošanas konkursā koordinators triju darbdienu laikā pēc informācijas saņemšanas ievieto Finanšu ministrijas mājas lapā inter­netā un informē par to iestādi, kuras kompetencei atbilst projekta pieteikums.

5. Koordinators nodrošina iestādēm nepieciešamo informāciju par iespēju piedalīties projektu īstenošanas konkursā, kā arī konsultāciju sniegšanu projektu piedāvājumu sagatavošanā, līgumu apstiprināšanā un projektu īstenošanā.

6. Iestādes vadītājs pieņem lēmumu par piedāvājuma sagatavošanu dalībai projekta īstenošanas konkursā un nodrošina tā iesniegšanu rakstiski un elektroniski koordinatoram norādītajā termiņā.

7. Koordinators nosūta iesniegto projekta piedāvājumu projekta pieteicējai valstij un Eiropas Komisijai.

8. Koordinators informē iestādi par iesniegtā piedāvājuma izvērtēšanas rezultātiem.

9. Pēc tam kad iestāde ir saņēmusi no koordinatora informāciju par konkursa izvērtēšanas rezultātiem, tā nodrošina projekta līguma parakstīšanu un īstenošanu.

10.Projekta līgumu paraksta iestādes vadītājs un projekta līgumā norādītais projekta vadītājs.

11.Iestāde plāno projekta finansējumu likumā par valsts budžetu kārtējam gadam vai, ja nepieciešams, minētā likuma grozījumos ieņēmumu par sniegtajiem maksas pakalpojumiem veidā.

12.Iestāde nodrošina projekta ieņēmumu un izdevumu plānošanu un uzskaiti atbilstoši normatīvajiem aktiem par budžeta ieņēmumu un izdevumu klasifikāciju un mērķsadarbības (Twinning) rokasgrāmatā noteiktajām prasībām.

13.Projekta līdzekļu finanšu plūsmas nodrošināšanai iestāde atver budžeta kontu Valsts kasē.

14.Visus ar projekta īstenošanu saistītos izdevumus (darba algu, ar to saistītās sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un nodokļus, dienas naudu, ceļa izdevumus un citas projekta līgumā noteiktās izmaksas) sedz no projekta īstenošanai saņemtajiem līdzekļiem projekta līgumā noteikto izdevumu limitu ietvaros.

15.Ja nepieciešams, iestāde līdz apro­priācijas projekta ieņēmumu un izdevumu apstiprināšanai likumā par valsts budžetu kārtējam gadam un projekta avansa maksājuma ieskaitīšanai iestādes budžeta kontā lemj par to izdevumu segšanu, kas saistīti ar projekta līguma sagatavošanu un projekta īstenošanas nodrošināšanu, no iestādes darbībai paredzētajiem budžeta līdzekļiem, ja līdz kārtējā gada beigām tiks nodrošināta izlietoto valsts budžeta līdzekļu atjaunošana.

16.Lai nodrošinātu projekta īstenošanu, uz projekta pieteicēju valsti ar iestādes vadītāja rīkojumu nosūta tās darbinieku vai ierēdni. Darbinieka vai ierēdņa prombūtnes laikā iestāde saglabā tā darba vietu, bet darba algu šajā laikposmā maksā no projekta līdzekļiem.

17.Lai nodrošinātu iestādes darbinieka vai ierēdņa dalību projekta īsteno­šanā un projekta tehniskajā administrēšanā, iestādes vadītājs projekta ietvaros ar darbinieku vai ierēdni slēdz uzņēmuma līgumu par konkrēto darbu izpildi.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 5.novembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!