• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie finanšu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2005., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 1.novembra sēdē

Vēl šajā numurā

03.11.2005., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie finanšu ministra

Trešdien, 2.novembrī, lai tiktos ar finanšu ministru Oskaru Spurdziņu, iepazīšanās vizītē Finanšu ministrijā ieradās Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Eberhards Šupiuss, kurš vēstnieka amatā stājās šā gada augusta nogalē.
Sveicot Vācijas vēstnieku, finanšu ministrs uzsvēra pozitīvo sadarbību, kas pastāvīgi veidojusies starp Latvijas un Vācijas finanšu ministrijām, izsakot arī cerību, ka savstarpējās attiecības turpinās tikpat veiksmīgi attīstīties arī ar jauno Vācijas valdību. Arī E.Šupiuss apliecināja, ka labprāt un ar pilnu atdevi gatavs sniegt atbalstu abu valstu turpmāko kontaktu veidošanā.
Vācijas vēstnieks interesējās par Latvijas pozīciju attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) finanšu perspektīvu, kā arī par Latvijas pašreizējo aktualitāti – inflāciju, reizē akcentējot veiksmīgos ekonomikas attīstības pamatrādītājus – zemo budžeta deficītu un nelielo valsts ārējo parādu. Finanšu ministrs atzina, ka Latvija, līdzīgi kā citas ES dalībvalstis, ir ieinteresēta, lai ES finanšu perspektīva 2007.–2013.gadam tiktu apstiprināta pēc iespējas drīzāk, jo tikai tad būs iespējams izstrādāt turpmākos finanšu plānus, un pašreiz šis process nenoteiktības dēļ ir iesaldēts.
Runājot par Latvijas makroekonomiku, O.Spurdziņš norādīja, ka pašreiz viens no valsts galvenajiem uzdevumiem ir uzturēt augstu ekonomikas attīstības tempu. Lai nesamazinātu valsts izaugsmes rādītājus, valdība uzskata, ka šobrīd nebūtu vēlama aktīva iejaukšanās tirgus ekonomikas situācijā. Gadījumā, ja ekonomikas attīstības temps arī turpmāk būs tikpat straujš, jau 2008. vai 2009.gadā Latvija varētu veidot budžetu bez deficīta, prognozēja finanšu ministrs. Pagaidām ievērojamo sociālo vajadzību dēļ 2006.gada budžetā ir plānots deficīts 1,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta, kas atbilst Māstrihtas kritēriju prasībām.
Finanšu ministrijā 17.novembrī notiks nākamā gada budžeta prezentācija, uz kuru ir aicināti visi ES valstu vēstnieki Latvijā, un ielūgumu uz šo tikšanos saņēma arī Vācijas vēstnieks E.Šupiuss.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!