• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Biznesmeņu dialogs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2000., Nr. 370/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Brīdina Eiropu nekonkurēt ar NATO"

Vēl šajā numurā

20.10.2000., Nr. 370/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Biznesmeņu dialogs"

"Ņezavisimaja gazeta"

— 2000.10.11.

Eiropas Savienība uzstājas par energopiegādes palielināšanu no Krievijas.

Maskavā notikusi apaļā galda sanāksme, kurā piedalījās uzņēmēji no KF un ES. No Krievijas puses apaļā galda līdzpriekšēdētājs bija KAS "Krievijas VES" valdes priekšsēdētājs Čubaiss, bet no ES — kompānijas ABB prezidents Lindals. Darbā piedalījās vairāk nekā 200 pārstāvju no Rietumu un Krievijas firmām. Rietumu uzņēmējus pieņēma arī Krievijas valdības vadītājs M.Kasjanovs, kas izteicies par sadarbības paplašināšanu, investīciju piesaisti KF ekonomikai. Īpaši M.Kasjanovs uzsvēris nepieciešamību, lai Krievija tiktu iekļauta Eiropas investīciju bankas darbības sfērā.

Rietumu kompāniju pārstāvji uzsvēruši: lai Krievija piesaistītu ārvalstu investīcijas, nepieciešams turpināt ekonomiskās reformas un nekādā gadījumā nepārkāpt likumu normas.

Arī Krievijas uzņēmēji norādījuši daudz problēmu, kas apgrūtina biznesu ES. Piemēram, pēc Somijas iestāšanās ES krietni audzis importēto preču muitas nodoklis. A.Čubaiss izteicis neizpratni, ka Rietumos Krievija tiekot uzskatīta par valsti, kurā nav tirgus ekonomikas.

Lindals izteicis cerību, ka drīz Krievija kļūs par galveno enerģijas piegādāju ES, uzsverot, ka tai ļoti ieinteresē Krievijas gāze, nafta un elektrība.

Sergejs Pravosudovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!