• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parakstot rīkojumu par Stratēģiskās analīzes komisijas paplašināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2005., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.11.2005., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstot rīkojumu par Stratēģiskās analīzes komisijas paplašināšanu

Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai un Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim otrdien, 1.novembrī, parakstot kopīgu rīkojumu, tika paplašināts Valsts prezidentes dibinātās Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) sastāvs. Tajā turpmāk darbosies arī Dr. Tālis Tisenkopfs, Dr. Baiba Rivža un Dr. Mārtiņš Kazāks. Sakarā ar iecelšanu Latvijas tiesneses Eiropas Cilvēktiesību tiesā amatā no SAK pamatsastāva izslēgta Dr. Ineta Ziemele.
Tādējādi turpmāk SAK pamatsastāvā Dr. Žanetas Ozoliņas vadībā darbosies Dr. Elmārs Grēns, Dr. Aivars Stranga, Dr. Pēteris Zvidriņš, Dr. Baiba Rivža, Dr. Tālis Tisenkopfs, Dr. Mārtiņš Kazāks, Ilmārs Rimševics un Gints Grūbe.
Pēdējā gada laikā ir pieaudzis SAK pētniecisko tematu loks, un nākamajā gadā tas kļūs vēl apjomīgāks, tādēļ SAK pamatsastāvā tika iekļauti jauni locekļi, kas nodrošinātu koordinētu un starpdisciplināru pētījumu veikšanu Latvijas valstij un sabiedrībai nozīmīgos jautājumos.
Dr. Baiba Rivža sabiedrībā ir pazīstama ar savu aktīvo darbību Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājas un Latvijas Lauksaimniecības profesores amatā. Dr. B.Rivža ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenā locekle un ieņem nozīmīgus amatus dažādās akadēmiskās institūcijās. SAK darbā Dr. B.Rivža sniegs būtisku devumu izglītības pētniecības jomā, kas ir iecerēta kā viens no galvenajiem SAK pētnieciskās darbības virzieniem 2006.gadā.
Dr. Tālis Tisenkopfs ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas nodaļas profesors, Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta valdes priekšsēdētājs un Baltijas studiju centra direktors. Dr. T.Tisenkopfs jau šobrīd sniedz nozīmīgu ieguldījumu SAK darbā, vadot Dzīves kvalitātes pētījumu projektu, ar kura rezultātiem plašāka sabiedrība tiks iepazīstināta komisijas rīkotajā starptautiskajā konferencē Rīgā no 9. līdz 12.novembrim.
Dr. Mārtiņš Kazāks šogad ir ieguvis Londonas Karalienes Mērijas universitātes doktora grādu ekonomikā. Dr. M.Kazāks studējis arī Latvijas Universitātē un Kembridžas Universitātē. Šovasar Latvijas sabiedrības un masu mediju interesi saistīja M.Kazāka veiktais pētījums par ekonomikas pārkaršanu Latvijā.
Stratēģiskās analīzes komisija tika izveidota 2004.gada 2.aprīlī pēc Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas iniciatīvas, parakstot kopīgu rīkojumu ar Ministru prezidentu Induli Emsi. Komisijas dibināšanas mērķis ir ar starpdisciplināriem, uz nākotni vērstiem pētījumiem veidot ilglaicīgu skatījumu uz Latvijas valsts un sabiedrības attīstību mūsdienu starptautisko procesu kontekstā.
Stratēģiskās analīzes komisijas galvenais uzdevums ir konsolidēt Latvijas zinātnisko potenciālu valsts stratēģiskās attīstības un interešu labā, veicot pētījumus par Latvijas kā pilntiesīgas Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts iespējām un vietu pasaules attīstības procesos un veicinot kvalitatīvu dialogu ar likumdevējvaru, izpildvaru un sabiedrību kopumā par valsts attīstību un demokrātijas stiprināšanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!