• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2005. gada 22. septembra saistošie noteikumi Nr. 104 "Ģeodēziskās un topogrāfiskās informācijas aktualizācijas un uzturēšanas kārtība Jelgavas pilsētā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2005., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120371-geodeziskas-un-topografiskas-informacijas-aktualizacijas-un-uzturesanas-kartiba-jelgavas-pilseta

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas dienesta informācija Nr.1-4/935

Par tiesas sēdi lietā nr.2005-12-0103

Vēl šajā numurā

02.11.2005., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 104

Pieņemts: 22.09.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jelgavas domes saistošie noteikumi Nr.104

Jelgavā 2005.gada 22.septembrī

Ģeodēziskās un topogrāfiskās informācijas aktualizācijas un uzturēšanas kārtība Jelgavas pilsētā

Apstiprināti ar Jelgavas domes 22.09.2005. lēmumu Nr. 12/1

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldībām” 15.panta 1.daļas 13. un 14.punktu, 43.panta 1.daļas 1.punktu un 3.daļu; Būvnormatīva LBN 005-99 “Inženierizpētes noteikumi būvniecībā” 27.pantu

1.Noteikumos lietotie termini.

1.1.Būve — būvniecības procesā radies ar zemi saistīts veidojums, kam ir noteikta funkcija;

1.2.Būvdarbi — būvniecības procesa sastāvdaļa, darbi, kas tiek veikti būvlaukumā vai būvē, arī nojaukšana;

1.3.Būvvalde — pašvaldība institūcija, kas pārzina un kontrolē būvniecību pilsētas administratīvajā teritorijā;

1.4.Būvatļauja — normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā izsniegts dokuments, kas apliecina tiesības veikt būvdarbus;

1.5.Ģeodēziskā un topogrāfiskā izpēte — digitāla, grafiska un teksta informācija par apvidus objektu novietojumu un īpašībām;

1.6.Topogrāfiskā karte — karte, kas attēlo apvidus objektus ar topogrāfiskajiem apzīmējumiem;

1.7.Inženierkomunikācija — ierīce, aprīkojums vai ierīču un aprīkojumu kopums, kas paredzēts būves apgādei ar energoresursiem, sakariem, un citiem resursiem.

2.Vispārīgie noteikumi.

2.1.Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama ģeodēziskās un topogrāfiskās informācijas aktualizācija pirms visu veidu būvju projektēšanas uzsākšanas un to nodošanas ekspluatācijā.

2.2.Šo noteikumu mērķis ir nodrošināt visa veida topogrāfiskās informācijas elementu (ar mēroga noteiktību 1:500) ievietošanu pilsētas vienotajā topogrāfiskajā kartē un noteikt prasības šīs kartes uzturēšanai un aktualizēšanai.

2.3.Noteikumi ir saistoši visām juridiskajām un fiziskajām personām, kuri Jelgavas pilsētā veic ģeodēzisko un topogrāfisko izpēti darbus, būvdarbus, teritoriālplānošanu un visa veida projektēšanu.

3.Pilsētas vienotās topogrāfiskās kartes aktualizēšanu un uzturēšanu Jelgavas pilsētā veic (pārzina) Jelgavas pašvaldības Būvvalde (turpmāk tekstā Būvvalde).

4.Visa veida būvju skiču un tehniskie projekti, detālplānojumi un zemes sadalījuma projekti jāizstrādā uz Valsts zemes dienesta vai licencētas juridiskās personas veiktās ģeodēziskās un topogrāfiskās izpētes materiāliem, kas saskaņota normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā un ievadīta pilsētas vienotajā topogrāfiskajā kartē.

5.Būvvalde pieņem tikai Valsts zemes dienesta vai licencētas juridiskās personas izstrādātos ģeodēziskās un topogrāfiskās izpētes materiālus vai uzmērījumus (tai skaitā izpildmērījumus, izpildshēmas), kas veikti digitālā formā (*dgn vai *dwg formātā) LKS-92 koordinātu sistēmā, Baltijas augstumu sistēmā.

6.Ģeodēziskā un topogrāfiskā izpēte nav nepieciešama:

6.1.Avārijas darbu gadījumā*.

6.2.Uzstādot pagaidu būves vai reklāmas stabus (līdz 0,3 m dziļumam)*.

6.3.Darbu veikšanai, kuriem nav vajadzīgs būvprojekts*.

6.4.Pie renovācijas ēku iekšpusē*.

6.5.Pie ēku rekonstrukcijas, ja neizmainās to ārējā projekcija plaknē*.

*Šajos gadījumos var izmantot esošo topogrāfisko vai kadastra kartes materiālu.

7.Ja veicot būvdarbus vai rakšanas darbus tiek konstatētas topogrāfiskajā materiālā neuzrādītas inženierkomunikācijas, jāfiksē to novietojums dabā, jāuzmēra un jāparāda digitālajā izpildshēmā.

8.Inženierkomunikāciju ģeodēzisko uzmērīšanu organizē un nodrošina persona, kas saņēmusi būvatļauju (rakšanas darbu atļauju), pirms vaļējās tranšejas (būvbedres) aizbēršanas.

9.Pirms izbūvēto vai rekonstruēto inženierkomunikāciju tīklu nodošanas ekspluatācijā, personai, kas saņēmusi būvatļauju, uzmērījumi un izpildshēmas digitālās formā jāiesniedz Būvvaldē atzinuma saņemšanai.

10.Pēc būves (vai tās atsevišķas daļas) pamatu izbūves, personai, kas saņēmusi būvatļauju, jānodrošina izbūvēto pamatu ģeodēziskā izpēte un uzmērījumi un izpildshēmas digitālā formā jāiesniedz Būvvaldē atzinuma saņemšanai.

11.Būvvaldes kartogrāfs pārbauda uzmērījumu un izpildshēmu atbilstību akceptētajam būvprojektam un veic informācijas ienešanu pilsētas vienotajā topogrāfiskajā kartē.

12.Ja Būvvalde konstatē atkāpes no akceptētā būvprojekta, tā pasūtītājam jāveic atkāpju saskaņošana ar visām projektu skaņojošajām institūcijām, vai jāveic atkāpju novēršana atbilstoši būvprojektam.

13.Pirms visa veida būvju nodošanas ekspluatācijā personai, kas saņēmusi būvatļauju, jāveic esošā topogrāfiskās izpētes materiāla aktualizācija un jāiesniedz Būvvaldē ievietošanai pilsētas vienotajā topo­grāfiskajā kartē.

14.Veicot zemes gabala topogrāfisko uzmērīšanu nepieciešams uzmērīt arī teritoriju (ne mazāk kā 6 m) ap zemesgabala robežām, kā arī ielas posmu visā ielas sarkano līniju platumā, ja zemesgabals robežojas ar to.

15.Atbildība par saistošo noteikumu pārkāpšanu.

15.1.Par saistošo noteikumu ”Ģeodēziskās un topogrāfiskās informācijas aktualizācijas un uzturēšanas kārtība Jelgavas pilsētā” pārkāpšanu sastādīt administratīvo protokolu un uzlikt naudas sodu ir tiesīgas pašvaldības pilnvarotas Būvvaldes amatpersonas;

15.2.Vainīgajam var uzlikt naudas sodu atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 152.pantam.

Jelgavas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!