• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2005. gada 27. septembra saistošie noteikumi Nr. 18 "Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2005., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120368-rigas-pilsetas-pasvaldibas-maksas-autostavvietu-kas-atrodas-ielu-sarkano-liniju-robezas-apsaimniekosanas-un-lietosanas-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.19

Grozījumi Rīgas domes 12.07.2005. saistošajos noteikumos Nr.6 "Personu, kurām nepieciešama palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā, reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

02.11.2005., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18

Pieņemts: 27.09.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.18

Rīgā 2005.gada 27.septembrī (prot.Nr.19, 10.§)

Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 2.punktu, 21.panta pirmās daļas 14.punkta a) apakšpunktu un 43.panta trešo daļu un likuma “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pārejas noteikumu 5.punktu

1. Lietotie termini un to skaidrojums

1.1. Maksas autostāvvieta — speciāli mehānisko transportlīdzekļu novietošanai izveidota un aprīkota Rīgas pašvaldības valdījumā esoša teritorija, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās.

1.2. Maksas autostāvvietas lietošana — transportlīdzekļa iebraukšana maksas autostāvvietā tās darba laikā un apturēšana uz laiku, kas pārsniedz 5 minūtes.

1.3. Maksas autostāvvietas lietotājs — transportlīdzekļa vadītājs, kas iebraucis transportlīdzekli maksas autostāvvietā tās darba laikā un apturējis to uz laiku, kas pārsniedz 5 minūtes.

1.4. Maksas autostāvvietu pārvaldnieks — Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”, kurai Rīgas dome deleģējusi pārvaldes uzdevumu veikt autostāvvietu ierīkošanu, apsaimniekošanu un pārvaldīšanu saskaņā ar šiem saistošajiem noteikumiem.

1.5. Iedzīvotāja karte — dokuments, ko maksas autostāvvietu pārvaldnieks izsniedz iedzīvotājiem, kuru deklarētā dzīvesvietas adrese atrodas tā ielas posma sarkano līniju robežās, kurā ir izveidota maksas autostāvvieta, ar nosacījumu, ka šī adrese sakrīt ar transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā minēto adresi.

1.6. Mēneša abonements — dokuments, ko maksas autostāvvietu pārvaldnieks izsniedz tām personām, kuras ir samaksājušas avansā par maksas autostāvvietu lietošanu nākamajā kalendārajā mēnesī.

1.7. Lietotāja karte — dokuments, ko maksas autostāvvietu pārvaldnieks izsniedz nedzīvojamo telpu īpašniekiem vai nomniekiem, kuru telpas atrodas tā ielas posma sarkano līniju robežās, kurā ir izveidota maksas autostāvvieta, un kuri ir noslēguši līgumu ar maksas autostāvvietu pārvaldnieku par atsevišķu īpaši rezervētu stāvvietu lietošanu.

1.8. Bezmaksas atļauja — dokuments, ko maksas autostāvvietu pārvaldnieks izsniedz šo saistošo noteikumu 4.10.4.apakš­punktā noteiktajā kārtībā.

1.9. Elektroniskā kontroles iekārta — ierīce, kas nodrošina iespēju norēķināties par maksas autostāvvietas lietošanu ar priekšapmaksu, izmantojot metāla monētas vai maksājumu kartes, un kas, pamatojoties uz maksas autostāvvietas lietotāja veikto samaksu, izsniedz maksājumu apliecinošu dokumentu – kvīti, kurā norādīts datums, laiks, līdz kuram samaksāts par maksas autostāvvietas lietošanu, samaksātā summa, kā arī maksas autostāvvietu pārvaldnieka rekvizīti un pakalpojuma nosaukums.

1.10. SMS apmaksas pakalpojums — maksāšanas līdzeklis par transportlīdzekļa novietošanu maksas autostāvvietā, nosūtot īsziņu (izmantojot mobilo tālruni neatkarīgi no operatora), un naudas līdzekļu norakstīšana no maksas autostāvvietas lietotāja elektroniskās naudas konta par faktisko maksas autostāvvietas lietošanas laiku.

1.11. Stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšana, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu — maksas autostāvvietas lietotāja nosūtīta īsziņa atbilstoši SMS apmaksas pakalpojumam, norādot stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, transportlīdzekļa numuru un tarifu zonu, pēc kuras nosūtīšanas tiek uzsākta maksas autostāvvietas lietotāja naudas līdzekļu norakstīšana no maksas autostāvvietas lietotāja elektroniskās naudas konta.

1.12. Stāvvietas lietošanas apmaksas izbeigšana, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu — maksas autostāvvietas lietotāja nosūtīta īsziņa atbilstoši SMS apmaksas pakalpojumam, norādot stāvvietas lietošanas apmaksas izbeigšanu un transportlīdzekļa numuru, pēc kuras nosūtīšanas tiek norakstīti maksas autostāvvietas lietotāja naudas līdzekļi no maksas autostāvvietas lietotāja elektroniskās naudas konta par faktisko maksas autostāvvietas lietošanas laiku.

1.13. Maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksa — samaksa, ko maksas autostāvvietas lietotājs veic, izmantojot elektronisko kontroles iekārtu, iegādājoties mēneša abonementu vai veicot stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu.

1.14. Maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksa — samaksa, ko maksas autostāvvietas lietotājs veic gadījumos, ja maksas autostāvvietas lietotājs nav veicis maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksu, izmantojot elektronisko kontroles iekārtu, iegādājoties mēneša abonementu vai veicot stāvvietas apmaksas uzsākšanu, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu, vai arī ir veicis priekšapmaksu par paredzamo maksas autostāvvietas lietošanas laiku, bet faktiskais maksas autostāvvietas lietošanas laiks par 15 minūtēm pārsniedz apmaksāto maksas autostāvvietas lietošanas laiku.

2. Vispārīgie noteikumi

2.1. Šie saistošie noteikumi ir izdoti, lai uzlabotu satiksmes plūsmu Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā, nodrošinot maksas autostāvvietu lietotājiem iespēju novietot transportlīdzekļus šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

2.2. Šie saistošie noteikumi nosaka Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, lietošanas kārtību Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

2.3. Šie saistošie noteikumi ir obligāti visiem maksas autostāvvietu lietotājiem, kas apturējuši transportlīdzekli maksas autostāvvietā uz laiku, kas pārsniedz 5 minūtes.

2.4. Maksas autostāvvietu ierīkošanu, speciālo aprīkošanu, lietošanas uzraudzību un kontroli veic Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”, pamatojoties uz deleģēšanas līgumu, kas noslēgts ar Rīgas domi.

3. Maksas autostāvvietas darba laiks

3.1. Maksas autostāvvietas darba laiks ir norādīts ar papildzīmi zem ceļa zīmes, kas apzīmē maksas autostāvvietu.

3.2. Ārpus maksas autostāvvietas darba laika transportlīdzekļus maksas autostāvvietā var novietot bez maksas.

3.3. Nepieciešamības gadījumā maksas autostāvvietu pārvaldnieks var ierobežot vai aizliegt maksas autostāvvietas lietošanu tās darba laikā, kā arī ārpus maksas autostāvvietas darba laika.

4. Samaksa par maksas autostāvvietas lietošanu

4.1. Maksas autostāvvietas lietotājam par maksas autostāvvietas lietošanu darba dienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 20.00 ir jāmaksā atbilstoši attiecīgajā zonā noteiktajai stundas tarifa likmei.

4.2. Maksimālais maksas autostāvvietu bezmaksas lietošanas laiks ir 5 minūtes.

4.3. Minimālais samaksas apjoms par maksas autostāvvietas lietošanu ir 15 minūtes.

4.4. Tiek noteikta šāda vienas stundas tarifa likme (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis) par maksas autostāvvietas lietošanu:

4.4.1. Ls l stundā — Aspazijas bulvārī, Basteja bulvārī, Teātra ielā, Grēcinieku ielā, Citadeles ielā;

4.4.2. Ls 0,80 stundā — teritorijā, kuru ierobežo Krišjāņa Valdemāra iela, Kalpaka bulvāris, Merķeļa iela, Marijas iela, 13.janvāra iela, 11.novembra krastmala;

4.4.3. Ls 0,60 stundā — teritorijā, kuru ierobežo Eksporta iela, Elizabetes iela, Antonijas iela, Dzirnavu iela, Skolas iela, Bruņinieku iela, Brīvības iela, Artilērijas iela, Aleksandra Čaka iela, Lāčplēša iela, Ernesta Birznieka-Upīša iela, Dzirnavu iela, Turgeņeva iela, Krasta iela;

4.4.4. Ls 0,40 stundā — 11.novembra krastmalā un pārējā Rīgas centrālās daļas teritorijā, kuru ierobežo Augusta Deglava iela, Bauskas iela, Braslas iela, Dzirciema iela, Friča Brīvzemnieka iela, Ganību dambis, Inčukalna iela, Lapu iela, Lidoņu iela, Mazā Nometņu iela, Melnsila iela, Meža prospekts, Nometņu iela, Ojāra Vācieša iela, Piedrujas iela, Pildas iela, Satiksmes iela, Siguldas prospekts, Slāvu iela, Stārķu iela, Stendera iela, Tilta iela, Uriekstes iela, Vairoga iela, Vestienas iela, Vienības gatve, Vīlipa iela.

4.5. Maksas autostāvvietu lietotājiem, kuriem tiek izsniegtas lietotāja kartes, stāvvietas tiek īpaši iezīmētas, izmantojot attiecīgās ceļa zīmes. Samaksa par lietotāja karti tiek aprēķināta saskaņā ar šo saistošo noteikumu 4.4.punktā noteikto stundas tarifa likmi, aprēķinot to par deviņām autostāvvietas lietošanas stundām dienā. Šādus līgumus maksas autostāvvietu pārvaldnieks ar maksas autostāvvietas lietotāju var noslēgt uz laiku līdz vienam gadam, bet nepārsniedzot nedzīvojamo telpu nomas līguma darbības laiku.

4.6. Mēneša abonementa maksa par tiesībām lietot jebkuru maksas autostāvvietu pārvaldnieka pārvaldībā esošu maksas autostāvvietu ir Ls 75 (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis).

4.7. Samaksu, kas veikta par maksas autostāvvietas lietošanu, apliecina:

4.7.1. mēneša abonements, kura īpašniekam ir tiesības lietot jebkuru maksas autostāvvietu pārvaldnieka pārvaldībā esošu maksas autostāvvietu;

4.7.2. elektroniskās kontroles iekārtas izsniegtā kvīts, kurā tiek norādīts datums, laiks, līdz kuram samaksāts par maksas autostāvvietas lietošanu, samaksātā summa, kā arī maksas autostāvvietu pārvaldnieka rekvizīti un pakalpojuma nosaukums. Kvīts ir derīga tajā tarifu zonā, kurā tā ir izsniegta, kā arī tarifu zonā, kurā maksa par maksas autostāvvietas lietošanu ir mazāka;

4.7.3. maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgā darbinieka rīcībā esošā informācija par norēķiniem, kas veikti, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu;

4.7.4. lietotāja karte, kas apliecina tās īpašnieka tiesības lietot attiecīgo maksas autostāvvietu.

4.8. Iedzīvotāja karte apliecina tās īpašnieka tiesības lietot maksas autostāvvietu bez maksas tā ielas posma sarkano līniju robežās, kurā ir iedzīvotāja kartē norādītā adrese.

4.9. Tiesības lietot autostāvvietu bez maksas ir:

4.9.1. invalīdiem, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu prasībām. Ja maksas autostāvvietā īpaši invalīdu transportlīdzekļiem paredzētās stāvvietas ir aizņemtas vai nav ierīkotas, invalīdiem ir tiesības bez maksas izmantot jebkuru citu brīvu vietu maksas autostāvvietas darbības teritorijā;

4.9.2. operatīvā transportlīdzekļa vadītājam, pildot dienesta pienākumus. Operatīvā darbinieka pienākums ir pēc maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgā darbinieka pirmā pieprasījuma uzrādīt operatīvo ceļazīmi;

4.9.3. transportlīdzekļu vadītājiem, kuri maksas autostāvvietā iebraukuši un apturējuši transportlīdzekļus uz laiku, kas nepārsniedz 5 minūtes;

4.9.4. Rīgas domes deputātiem un Rīgas pilsētas izpilddirektoram.

4.10. Darba pienākumu veikšanai novietot bez maksas to lietošanā esošos transportlīdzekļus maksas autostāvvietās, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, ja ir saņemta maksas autostāvvietu pārvaldnieka izsniegta bezmaksas atļauja, kas apliecina tiesības lietot maksas autostāvvietu, vai arī noslēgts līgums ar maksas autostāvvietu pārvaldnieku par tiesībām pastāvīgi lietot atsevišķu stāvvietu, nepārsniedzot piegulošās ēkas robežas, ir tiesības:

4.10.1. valsts institūcijām, kas veic operatīvo darbību, katrai valsts institūcijai saņemot ne vairāk kā 10 bezmaksas atļaujas vai atsevišķas stāvvietas;

4.10.2. biedrībai “Latvijas Pašvaldību savienība”, saņemot ne vairāk kā 10 bezmaksas atļaujas vai atsevišķas stāvvietas;

4.10.3. ministrijām, ārvalstu vēstniecībām un konsulātiem, katrai no minētajām iestādēm saņemot ne vairāk kā 5 bezmaksas atļaujas vai atsevišķas stāvvietas;

4.10.4. Rīgas domes komitejām un departamentiem, katrai Rīgas domes komitejai un departamentam saņemot ne vairāk kā 5 bezmaksas atļaujas vai atsevišķas stāvvietas;

4.10.5. Rīgas domes struktūrvienībām un citām Rīgas domes institūcijām, kas neveic saimniecisko darbību, katrai no minētajām iestādēm saņemot ne vairāk kā 2 bezmaksas atļaujas vai atsevišķas stāvvietas.

5. Maksas autostāvvietas lietošanas kārtība

5.1. Maksas autostāvvietas lietotājam, iebraucot un apturot transportlīdzekli maksas autostāvvietā uz laiku, kas pārsniedz 5 minūtes, ir jāievēro šāda kārtība:

5.1.1. ievērot ceļa zīmju un ceļa horizontālā apzīmējuma norādes;

5.1.2. pēc transportlīdzekļa novietošanas maksas autostāvvietā izvēlēties kādu no šajos saistošajos noteikumos noteiktajiem maksas autostāvvietas lietošanas apmaksas veidiem;

5.1.3. izmantojot elektronisko kontroles iekārtu maksas autostāvvietas lietošanas apmaksai, maksas autostāvvietas lietotājs veic priekšapmaksu par visu paredzamo maksas autostāvvietas lietošanas laiku;

5.1.4. izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu kā norēķinu par maksas autostāvvietas lietošanu, maksas autostāvvietas lietotājam ir pienākums pēc transportlīdzekļa novietošanas maksas autostāvvietā nosūtīt īsziņu par stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, norādot transportlīdzekļa numuru un tarifu zonu, kā arī, izbraucot no maksas autostāvvietas, nosūtīt īsziņu par stāvvietas lietošanas apmaksas izbeigšanu, norādot transportlīdzekļa numuru. Ja norēķins tiek veikts, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu, maksas autostāvvietas lietotāja transportlīdzeklim jābūt aprīkotam ar speciālu SMS apmaksas sistēmas lietotāja atpazīšanas zīmi — uzlīmi, kas uzlīmējama redzamā vietā uz transportlīdzekļa priek­šējā stikla;

5.1.5. personām, kuru tiesības lietot maksas autostāvvietu atbilstoši šiem sais­tošajiem noteikumiem apliecina iedzīvotāja karte, mēneša abonements, lietotāja karte vai bezmaksas atļauja, ir pienākums novietot atbilstošo dokumentu redzamā vietā — kreisajā pusē uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa.

5.2. Gadījumā, ja maksas autostāvvietas lietotājs nav veicis maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksu, izmantojot elektronisko kontroles iekārtu, vai nav veicis stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu, un uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa kreisajā pusē nav dokumenta, kas apliecina maksas autostāvvietas lietošanas tiesības, maksas autostāvvietas lietotājs veic maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksu, kas tiek aprēķināta trīskāršā apmērā par visu maksas autostāvvietas lietošanas laiku, par nepilnu stundu maksājot kā par pilnu stundu.

5.3. Gadījumā, ja maksas autostāvvietas lietotājs ir veicis paredzamā maksas autostāvvietas lietošanas laika priekšapmaksu, bet faktiskais maksas autostāvvietas lietošanas laiks par 15 minūtēm pārsniedz apmaksāto maksas autostāvvietas lietošanas laiku, maksas autostāvvietas lietotājs veic maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksu par laiku, kas pārsniedz ar priekšapmaksu apmaksāto laiku. Šādi veicamā pēcapmaksa tiek aprēķināta divkāršā apmērā, par nepilnu stundu maksājot kā par pilnu stundu.

5.4. Maksas autostāvvietas lietotājs par maksas autostāvvietas lietošanu ar pēcapmaksu samaksā maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgajam darbiniekam šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

6. Maksas autostāvvietas lietošanas noteikumu ievērošanas kontrole

6.1. Maksas autostāvvietas lietošanas noteikumu ievērošanas kontroli veic maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgais darbinieks.

6.2. Maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgajam darbiniekam ir maksas autostāvvietu pārvaldnieka izsniegta apliecība, kas apliecina tiesības veikt maksas autostāvvietas lietošanas noteikumu ievērošanas kontroli. Maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgajam darbiniekam ir pienākums uzrādīt apliecību pēc maksas autostāvvietas lietotāja pirmā pieprasījuma.

6.3. Maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgais darbinieks:

6.3.1. kontrolē, vai maksas autostāvvietas lietotājs ir veicis maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksu, pārbaudot, vai uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa ir atstāta elektroniskās kontroles iekārtas izdotā kvīts, un pārliecinoties par kvīts atbilstību šo saistošo noteikumu prasībām;

6.3.2. pārbauda, vai maksas autostāvvietas lietotājs ir veicis stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu, ja uz transportlīdzekļa priekšējā stikla ir uzlīmēta SMS apmaksas sistēmas lietotāja atpazīšanas zīme, bet kreisajā pusē uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa nav cita dokumenta, kas apliecina, ka maksas autostāvvietas lietotājs par maksas autostāvvietas lietošanu ir veicis priekšapmaksu, izmantojot elektronisko kontroles iekārtu, kā arī nav cita dokumenta, kas apliecina maksas autostāvvietas lietotāja tiesības lietot attiecīgo maksas autostāvvietu;

6.3.3. pēc maksas autostāvvietas lietotāja pieprasījuma sniedz informāciju par maksas autostāvvietas lietošanas noteikumiem, elektronisko kontroles iekārtu darbību un iespējamiem norēķinu veidiem;

6.3.4. šajos saistošajos noteikumos paredzētajos gadījumos izmanto transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu un sastāda noteiktas formas paziņojumu maksas autostāvvietas lietotājam;

6.3.5. iekasē maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksu un izsniedz samaksu apliecinošu kases aparāta kvīti.

6.4. Maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgais darbinieks ir tiesīgs izmantot transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu šādos gadījumos:

6.4.1. ja maksas autostāvvietas lietotājs nav veicis maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksu, izmantojot elektronisko kontroles iekārtu, vai nav veicis stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu, un uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa kreisajā pusē nav dokumenta, kas apliecina maksas autostāvvietas lietošanas tiesības;

6.4.2. ja maksas autostāvvietas lietotājs ir veicis priekšapmaksu par paredzamo maksas autostāvvietas lietošanas laiku, bet faktiskais maksas autostāvvietas lietošanas laiks par 15 minūtēm pārsniedz apmaksāto maksas autostāvvietas lietošanas laiku.

6.5. Maksas autostāvvietu pārvaldnieks ir tiesīgs izmantot transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu līdz brīdim, kad maksas autostāvvietas lietotājs ir veicis maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksu šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā un apmērā.

6.6. Transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārta tiek uzlikta uz transportlīdzekļa priekšējā kreisā riteņa. Ja transportlīdzeklis novietots tā, ka transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu uz priekšējā kreisā riteņa uzlikt nav iespējams, maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgajam darbiniekam ir tiesības transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu uzlikt uz attiecīgā transportlīdzekļa jebkura cita riteņa.

6.7. Pēc attiecīgā transportlīdzekļa riteņa nobloķēšanas maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgais darbinieks nekavējoties:

6.7.1. par šo faktu ziņo maksas autostāvvietu pārvaldniekam;

6.7.2. veic fotouzņēmumus, kuros jābūt labi saskatāmam transportlīdzekļa priekšējam panelim, transportlīdzekļa numuram un uzliktajai transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtai;

6.7.3. uz nobloķētā transportlīdzekļa priekšējā stikla novieto noteikta parauga paziņojumu par to, ka maksas autostāvvietas lietotājs nav veicis maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksu šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā un maksas autostāvvietas lietotājam ir jāveic pēcapmaksa šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā un apmērā. Paziņojumā tiek norādīts transportlīdzeklis, marka, transportlīdzekļa numurs, laiks, kad uzsākta fakta konstatēšana, atbildīgā darbinieka vārds, uzvārds, maksas autostāvvietu pārvaldnieka kontakttālrunis.

6.8. Maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgais darbinieks ir tiesīgs noņemt transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu tad, kad maksas autostāvvietas lietotājs ir veicis maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksu šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā un apmērā.

6.9. Maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksa pēc transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtas izmantošanas ir jāmaksā maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgajam darbiniekam, kuru maksas autostāvvietas lietotājs izsauc, zvanot uz paziņojumā norādīto tālruņa numuru.

6.10. Par maksas autostāvvietas lietotāja veikto maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksu maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgais darbinieks izsniedz atbilstošas formas un satura kvīti, kā arī noņem no maksas autostāvvietas lietotāja transportlīdzekļa uzlikto transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu.

6.11. Transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārta ir maksas autostāvvietu pārvaldnieka īpašums, un maksas autostāvvietas lietotājs nav tiesīgs bojāt vai patvaļīgi noņemt no transportlīdzekļa uzlikto transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas iekārtu.

Noslēguma jautājumi

1. Maksas autostāvvietu lietotājam ir tiesības iesniegt sūdzību par maksas autostāvvietu pārvaldnieka darbībām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

2. Administratīvā atbildība par maksas autostāvvietas lietošanas noteikumu pārkāpumu tiek noteikta saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

3. Saistošie noteikumi publicējami likuma “Par pašvaldībām” 45.panta otrajā daļā noteiktajā termiņā un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

4. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Rīgas domes 25.04.2000. noteikumi Nr.47 “Noteikumi par Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, ierīkošanu, apsaimniekošanu un lietošanu” un Rīgas domes 31.08.1999. lēmums Nr.7643 “Par Rīgas pilsētas ielu sarkano līniju robežās ierīkoto pašvaldības maksas autostāvvietu lietošanas maksu”.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Aksenoks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!