• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Frančus interesē, kas latvietim katlā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2005., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grib rīkot olimpisko kongresu

Vēl šajā numurā

01.11.2005., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Frančus interesē, kas latvietim katlā

Eiropas tūristus vilina Latvijas daba, Rīgas vecpilsēta un nacionālā virtuve, secināts ārvalstu ceļotāju aptaujā.

VIRTUVE.JPG (22789 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) veikusi līdz šim plašāko tūristu anketēšanu par viņu ceļojumu motīviem, izvēloties Latviju kā tūrisma galamērķa valsti. Uz anketas jautājumiem atbildēja ceļotāji no vairāk nekā 30 pasaules valstīm. TAVA direktors Uldis Vītoliņš uzskata, ka tūristu anketēšana ir liels solis uz priekšu Latvijas tūrisma piedāvājuma attīstīšanai, jo būs iespēja izstrādāt precīzāku tūrisma piedāvājumu katrai valstij.
Secināts, ka vairāk nekā puse tūristu no Vācijas, Krievijas un Francijas parasti ceļo ar ģimenēm. Savukārt lielākā daļa respondentu no Lielbritānijas parasti ceļo bez ģimenēm.
Ceļotāji no Vācijas, Krievijas, Francijas un Lielbritānijas labprātāk izvēlas individuālās tūres, ceļojot gan ar ģimenēm, gan bez tām.
Kopumā vairums tūristu, minot vietas, ko gribētu redzēt, atzinuši, ka vēlētos apmeklēt Rīgas vēsturiskos un arhitektūras pieminekļus. Dažādu valstu ceļotājiem ir atšķirīgi ceļojuma vadmotīvi. Piemēram, tūristus no Vācijas, Krievijas un Lielbritānijas Latvijā interesētu atpūta pie jūras un veselības tūrisms, savukārt, respondentus no Francijas visvairāk interesētu restorānu, kafejnīcu apmeklējums un latviešu nacionālās virtuves iepazīšana.
Daudzi no aptaujas dalībniekiem Latviju apmeklēja pirmo reizi – 87% ceļotāju no Vācijas, 71% no Francijas, 67% no Lielbritānijas un 41% no Krievijas. Pēc tūrisma ekspertu domām, tas norāda, ka mūsu valsts ar savu tūrisma piedāvājumu kļūst aizvien pievilcīgāka ārvalstu ceļotājiem.
Attiecībā uz atpūtas iespējām Latvijā – Vācijas iedzīvotājiem visvairāk interesētu ceļošana kājām un velotūrisms, Krievijas ceļotājiem – atpūta ar jahtām un sporta sacensības, Francijas tūristiem, līdzīgi vāciešiem, interesētu velotūrisms, savukārt ārvalstnieki no Lielbritānijas vēlētos izstaigāt visu kājām.
Vācijas, Lielbritānijas un Krievijas ceļotājiem ceļojumu uz Latviju palīdzējušas izvēlēties paziņu, draugu, radinieku un kolēģu rekomendācijas, savukārt respondentiem no Francijas svarīgas bijušas Latvijas tūrisma interneta mājaslapas, protams, arī paziņu ieteikumi.
Vērtējot Latvijas 2005.gadā izveidoto reklāmas klipu – 33% respondenti no Krievijas uzskata, ka klips ir informatīvs, 27% respondenti no Francijas – ka Latvijas klips rosina apmeklēt mūsu zemi, 13% respondenti no Lielbritānijas – rosinošs braucienam un informatīvs, 11% respondenti no Vācijas – informatīvs un ierosinošs braucienam.
Pētījums būs pieejams ikvienam tūrisma nozares pārstāvim, kas vien vēlēsies iegūt informāciju par kādu no pētījumā iesaistīto valstu iedzīvotāju ceļošanas tendencēm.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!