• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Lihtenšteinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2005., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.11.2005., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Lihtenšteinā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 28.oktobrī noslēdza savu pirmo darba vizīti Lihtenšteinā un tikās ar premjerministru Otmāru Hāzleru. Sarunas laikā O.Hāzlers uzsvēra, cik nozīmīga ir mazo valstu sadarbība mūsdienu Eiropas nākotnes veidošanā, un atzīmēja, ka abām valstīm ir ciešas intereses gan pieredzes apmaiņā izglītības un pētniecības jomā, gan arī dažādos izaicinājumos vispārējās globalizācijas apstākļos. Tika pausta interese ciešāk sadarboties finanšu sektorā, īpaši uzsverot banku uzraudzības jomu. Valsts prezidente vizītes laikā uzrunāja augsta līmeņa konferenci “Globalizētie finanšu tirgi: finanšu centru iespējas, riski un izaicinājumi”.
Kā atzīmēja O.Hāzlers, Lihtenšteina ļoti augstu vērtē Latvijas prezidentes ierašanos vizītē Lihtenšteinā, un šis ir jauns stimuls turpmākai daudz aktīvākai abu valstu sadarbībai dažādās jomās. Sarunā daudz uzmanības tika veltīts tam, kā Lihtenšteina panāca strauju attīstību pēc Otrā pasaules kara, ieguldot izglītībā un pētniecībā. Prezidente atzinīgi novērtēja šo pieredzi un uzsvēra, ka arī Latvijai ir interese atbalstīt izglītības un zinātnes jomas, kas varētu stimulēt valsts attīstībai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!