• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedz Aleksandra Čaka balvas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pulksteņiem jāmaina dienas kārtība

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedz Aleksandra Čaka balvas

2001.gada 27.oktobrī, dzejnieka Aleksandra Čaka simtajā dzimšanas dienā, pirmo reizi tika piešķirtas viņa vārdā nosauktās balvas. Vakar Rīgas Latviešu biedrības namā tās pasniedza jau trešoreiz.

Balvu par mākslinieciski augstvērtīgu, novatorisku Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā saņēma rakstnieks Zigmunds Skujiņš, “Digitālās darbnīcas” radošā grupa – balvu par Aleksandram Čakam veltītu multimediālu disku, bet Jurim Kronbergam par Aleksandra Čaka dzejas krājuma “Sirds uz trotuāra” atdzejojumu zviedru valodā.
Balvas dibinātāji ir Aleksandra Čaka fonds un Rīgas dome. Balvas fonds ir 1500 latu, laureāts saņem arī Andra Vārpas veidotu piemiņas statueti.
Aleksandra Čaka balva tradicionāli tiek pasniegta dzejnieka dzimšanas dienā – 27.oktobrī reizi divos gados. Jubilejas – 2001. – gadā to saņēma dzejnieks Jānis Rokpelnis, aktieris Imants Skrastiņš un A.Čaka pētnieks Valdis Rūmnieks, vēl pēc diviem gadiem – dzejnieks Uldis Bērziņš, fotomāksliniece Māra Brašmane un memoriālā dzīvokļa direktore Andra Konste.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!