• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta piedalīšanos ES valstu un valdību vadītāju neformālajā sanāksmē Londonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Polijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie ārlietu ministra

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta piedalīšanos ES valstu un valdību vadītāju neformālajā sanāksmē Londonā

Ceturtdien, 27.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās ES valstu un valdību vadītāju neformālajā sanāksmē Londonā, Hemptonkortā.
Aigars Kalvītis iesaistījās diskusijā pirmais no jauno ES dalībvalstu valdību valdītājiem. Ministru prezidents uzsvēra, ka ES kopumā jādomā par liberālu un atvērtu tirdzniecības politiku. Pirmajā vietā jāizvirza jautājums par dalībvalstu ekonomiku konkurētspējas palielināšanu pasaulē.
Aigars Kalvītis atzīmēja, ka ES dalībvalstis un institūcijas pārāk lielu uzmanību velta ES iekšējās situācijas izvērtēšanai, bet mazāk vērtē ES konkurētspēju ar citām pasaules lielvalstīm.
Ministru prezidents runāja arī par sociālajiem modeļiem, norādot, ka nav vienota sociāla modeļa un diezin vai tuvākajā nākotnē tāds būs. Premjers akcentēja, ka ir jāsaglabā nacionāli izveidotie modeļi un jānodrošina to sekmīga darbība.
Premjers savā runā uzsvēra dalībvalstu valdību atbildību par lēmumiem, kas jāpieņem gan nacionālajā līmenī, gan ES likumdošanā.
Šie lēmumi ir jāpieņem, pamatojoties uz kompetentu un izsvērtu analīzi, nevis balstoties uz sabiedriskās domas aptauju rezultātiem, kas var dot nepareizus signālus un novirzīt no turpmāko jautājumu risināšanas. Savukārt sabiedrībai ir jāizskaidro valdības pieņemto lēmumu nozīme.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!