• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pievienošanos ASV bezvīzu programmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Austrijā akreditāciju

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pievienošanos ASV bezvīzu programmai

No 31.oktobra līdz 1.novembrim Ārlietu ministrija organizē Latvijas delegācijas vizīti Vašingtonā. Vizītes mērķis ir pārrunāt Latvijas veikumu ASV bezvīzu programmas “ceļa kartes” izpildē un turpmākos darba virzienus šā rīcības plāna īstenošanā, lai Latvijas pilsoņi pēc iespējas drīzāk varētu apmeklēt ASV bez vīzas.
Vizītes laikā paredzētas tikšanās ar ASV Valsts departamenta, Tēvzemes drošības departamenta, ASV Pilsonības un imigrācijas dienesta pārstāvjiem. Delegāciju vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke, un tajā iekļauti pārstāvji no Ārlietu un Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, kā arī no Valsts robežsardzes.
ASV bezvīzu programma tika pārrunāta arī Latvijas un ASV konsulārās darba grupas sanāksmē 13.oktobrī Rīgā. ASV bezvīzu programmas “ceļa karte” Latvijai tika apstiprināta šā gada 4.maijā.
Ārlietu ministrija uzsver, ka Latvijas pievienošanās ASV bezvīzu programmai ir tieši atkarīga no tā, cik godprātīgi Latvijas pilsoņi ievēros pašreizējos ieceļošanas un uzturēšanās noteikumus ASV: izmantos ieceļošanas vīzu tikai atļautajam ieceļošanas mērķim, nepārsniegs vīzā norādīto uzturēšanās termiņu un nepārkāps citus ASV likumus.
Sīkāka informācija par minētās programmas pamatkritērijem Ārlietu ministrijas mājaslapā: http://www.mfa.gov.lv/lv/KonsularaInformacija/celotajiem/ASV-bezvizas/programma .

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!