• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie ārlietu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120120

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Jaunzēlandes vēstnieka iepazīšanās vizīti pie ārlietu ministra

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie ārlietu ministra

Ceturtdien, 27.oktobrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Timu Movu, kurš pie ārlietu ministra bija ieradies iepazīšanās vizītē. Tikšanās dalībnieki galvenokārt pārrunāja migrācijas un repatriācijas jautājumus.
Artis Pabriks apsveica Īrijas lēmumu Latvijā atvērt vēstniecību, uzsverot, ka starpvalstu sadarbība ir ļoti nepieciešama, ņemot vērā, ka šobrīd ļoti daudz Latvijas iedzīvotāju dodas darba meklējumos uz Īriju. Vēstnieks minēja, ka arī Īrija pēc iestāšanās Eiropas Savienībā bija līdzīgā situācijā, jo peļņas gūšanas nolūkos daudz īru izceļoja no valsts uz turīgākām zemēm. Šobrīd Īrija sastopas ar pretēju procesu – līdz ar valsts ekonomisko izaugsmi ļoti daudz Īrijas iedzīvotāju atgriežas uz dzīvi savā valstī.
Puses pārrunāja arī to, kā veicināt iedzīvotāju atgriešanos, kuri ārvalstīs dzīvo jau vairākās paaudzēs. Amatpersonas secināja, ka abām valstīm ir līdzīga pieredze, jo ārvalstīs izveidojušās spēcīgas latviešu un īru kopienas, kas palīdz uzturēt saikni ar tautiešiem ārvalstīs.
Artis Pabriks izteica vēlmi no Īrijas puses iegūt vairāk informācijas par valsts divpusējiem projektiem ar citām valstīm, kādus varētu attīstīt arī Latvijā. Vēstnieks informēja par veiksmīgu Īrijas un Japānas projektu, kura ietveros iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir iespējas uzlabot valodas zināšanas un papildināt profesionālās iemaņas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!