• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem noteikumiem atkritumu pārvadāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pāreju uz ziemas laiku

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem noteikumiem atkritumu pārvadāšanā

Procedūra: koplēmums
Debates: 2005.gada 24.oktobrī
Balsojums: 2005.gada 25.oktobrī

Eiropas Parlaments 25.oktobrī izskatīja izmaiņas Eiropas Savienības noteikumos par atkritumu pārvadāšanu, kas patērētāju sabiedrībā kļuvusi par atsevišķu pakalpojumu nozari. Pieņemtais teksts ļaus ieviest videi draudzīgākus un mūsdienām atbilstošākus atkritumu pārvadāšanas noteikumus, nekā Eiropas Savienībā ir spēkā pašlaik.
25.oktobrī, otrajā lasījumā balsojot par Johannesa (Hansa) Bloklanda (Nīderlande) ziņojumu, Parlamenta lielākās politiskās partijas atbalstīja grozījumus, par kuriem Vides komiteja bija panākusi vienošanos ar Padomi. Pret kompromisa grozījumiem balsoja Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupa, Eiropas Apvienotā kreiso un Ziemeļvalstu zaļo kreiso spēku konfederālā grupa un Nāciju Eiropas grupa, tekstā ieviestās izmaiņas uzskatot par nepietiekamām.
Jaunā regula precīzāk noteiks informēšanas un kontroles noteikumus un rosinās dalībvalstīs aktīvāk sadarboties noteikumu pārkāpēju atklāšanā.
Noteikumi par atkritumu pārvadāšanu, kas ir spēkā ES kopš 1993.gada, vairs nav efektīvi, tie neatbilst vides prasībām un starptautiskajām normām. Tāpēc Eiropas Komisija  spēkā esošajā regulā sagatavoja grozījumus, kas atbilst Eiropas Sadarbības un attīstības organizācijas 2001.gadā pieņemtajām normām un 2003.gada Bāzeles konvencijai.  
Balsojumā par likumprojektu Parlaments atbalstīja stingrākas prasības attiecībā uz kuģu izvešanu demontāžai un noteikumus, kas stimulēs “sabiedrības pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem”. Grozītā regula ļaus dalībvalstīm atteikties savā teritorijā pieņemt vairākus kaitīgo atkritumu veidus. Lai veicinātu atkritumu pārstrādi, dalībvalstu atbildīgās iestādes drīkstēs pakalpojumu sniedzējiem neatļaut pārvadāt nešķirotus mājsaimniecību atkritumus.
Jaunajiem noteikumiem jāstājas spēkā gadu pēc publicēšanas Oficiālajā Vēstnesī, kas varētu būt aiznākamā gada sākumā.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!