• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jāgādā auto ziemas apavi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Laiks mainīt autovadītāja apliecību

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jāgādā auto ziemas apavi

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) atgādina, ka jau no 1.oktobra transportlīdzekļiem vasaras riepas var nomainīt pret ziemas sezonai paredzētajām (gan ar, gan bez radzēm).

RIEPU-SALIDZINASANA2.JPG (14985 bytes)
Foto: Vitālijs Stīpnieks, A.F.I.

Ceļu satiksmes noteikumos teikts: “Laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 t, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. Laikposmā no 1.maija līdz 1.oktobrim aizliegts braukt ar transportlīdzekļiem, kuriem ir riepas ar radzēm.”
CSDD Sabiedrisko attiecību daļas pārstāvis Juris Saukāns brīdina, ka vasaras riepas vēsā laikā, kad gaisa temperatūra krītas zemāk par +5° C , zaudē gan savu kvalitāti, gan bremzēšanas īpašības, to materiāls aukstumā kļūst ciets. Rudenī un ziemas sākumā iestājas vēsāks un lietaināks laiks, ceļi kļūst slideni, tādēļ direkcija iesaka jau laikus “pāraut” ziemas riepas, lai braukšana būtu pēc iespējas droša. Tomēr arī tad, kad transportlīdzeklis aprīkots ar ziemas riepām, CSDD aicina būt uzmanīgiem uz ceļa, jo krītošās lapas, salna un apledojums padara ceļu slidenu. Autovadītājiem vajadzētu būt piesardzīgiem un izvēlēties laika apstākļiem drošāko braukšanas ātrumu, pietiekamu distanci un intervālu. Sinoptiķi paredz, ka jau novembra sākumā Latvijā var būt pirmā sniega sega.

Fakti:

* Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka uz automobiļiem nav jābūt uzlīmei, kas brīdina, ka auto aprīkots ar radžu riepām.
* Igaunijā ziemas riepas obligāti jāizmanto laika posmā no 1.decembra līdz 1. martam. Lietuvā – jau no 10. novembra līdz 1. aprīlim.
* Radžotas riepas ceļu satiksmē Latvijā varēs lietot arī pēc 2008. gada.

Avots: CSDD

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!