• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Popularizēs Kurzemes militāro mantojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119967

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rūpēs par bijušo militāro teritoriju attīstību

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Popularizēs Kurzemes militāro mantojumu

Iecerēts izstrādāt tūrisma maršrutu pa Kurzemes militārā mantojuma objektiem, iekļaujot to kā specifisku piedāvājumu Kurzemes tūrisma kartē 2006.gadam.

NAMU-DEMONTAZA7.JPG (18941 bytes)
Karosta, 2002.gads.
Liepājas lielākais rajons ar raibo vēsturi kļūst par arvien iecienītāku tūrisma objektu

Šo maršrutu plānots izstrādāt, īstenojot starptautisku projektu “Cultured”, kas vērsts uz savstarpējās informācijas apmaiņu par kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un piemērošanu tūrisma vajadzībām un šā mantojuma popularizēšanu Eiropas mērogā, skaidro Kurzemes Tūrisma asociācija.

Oktobra vidū Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja projektu vadītāja un Kurzemes tūrisma asociācijas valdes locekle Zane Gaile pārstāvēja Kurzemes intereses projekta “Cultured” darba grupas sēdē Spānijā. Projekta vadību uzņēmusies Gentes universitāte Beļģijā sadarbībā ar projektu konsultantu kompāniju “Iris Consulting” no Briseles.
Tā ietvaros iecerēts izstrādāt tūrisma maršrutu pa Kurzemes militārā mantojuma objektiem.
Pašlaik projektā ir prezentēti pieci militārā un padomju mantojuma objekti – Kurzemes cietokšņa muzejs Zantē, Irbenes radiolokators, padomju šarma šovs Kuldīgā, Karosta un Karostas cietums Liepājā.
Kurzemes Tūrisma asociācija ir gandarīta, ka Kurzemes izvirzītā tēma – militārais un padomju mantojums – projekta partneros izraisījusi lielu interesi, jo neviena no projekta partneru valstīm nav pievērsusies tik salīdzinoši nesenas vēstures izmantošanai tūrisma nozares attīstībā.
Šāda informācijas un pieredzes apmaiņa dod iespēju unikālā militārā mantojuma saglabāšanu un izmantošanu tūristu piesaistei skatīt Eiropas kultūrvēsturiskā mantojuma kontekstā.
Top interneta mājaslapa, ir plānotas regulāras projekta partneru tikšanās un darbs grupās, lai pievērstu sabiedrības uzmanību kultūrvēsturiskajam mantojumam, kas, kā norāda asociācija, bieži vien netiek pienācīgi novērtēts.
2006.gada maijā šā projekta partneri tiksies Kurzemē, tad viesi varēs klātienē iepazīt un izvērtēt reģionā tūrisma piedāvājumu – militāro un padomju mantojumu.

Fakti:

Projektā iekļāvušies 15 dažādu organizāciju pārstāvji no deviņām valstīm: Spānijas, Itālijas, Nīderlandes, Lietuvas, Beļģijas, Īrijas, Velsas, Ungārijas. Latviju tajā pārstāv Kurzemes tūrisma asociācija.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!