• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Minimālā alga būs 90 latu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2005., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieci ātri "ātrie"

Vēl šajā numurā

26.10.2005., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Minimālā alga būs 90 latu

Vakar valdība apstiprināja noteikumus par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi, nodrošinot tiesisku pamatu to paaugstināšanai.


No nākamā gada par 40 stundu darbu nedēļā minimālā darba alga būs 90 latu, bet minimālā stundas tarifa likme – 0,535 lati.
Likmi rēķina atbilstoši 2006.gada darba laika kalendāram, ņemot vērā gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī. Pusaudžiem un tiem cilvēkiem, kuri pakļauti paaugstinātam riskam, minimālā stundas tarifa likme ir aprēķināta 0,611 latu mēnesī, jo viņiem saskaņā ar Darba likumu ir atļauts strādāt tikai septiņas stundas dienā un 35 stundas nedēļā, skaidro Labklājības ministrija (LM).
Savukārt, lai garantētu darba algu minimālās algas apmērā tiem darbiniekiem, kuri nostrādājuši visas mēnesī noteiktās darba stundas un kuriem par padarīto darbu algu rēķina pēc minimālās stundas tarifa likmes, noteikta atsevišķa norma. Proti, tajos mēnešos, kad darba stundu ir mazāk nekā gada vidējo darba stundu mēnesī, aprēķināto darba algu palielinās par starpību starp aprēķināto darba algu un noteikto minimālo darba algu.
Minimālās mēneša darba algas paaugstināšanai nākamgad valsts budžeta izdevumos iekļauti vairāk nekā 26,7 miljoni latu.
“LV” jau ziņots, ka valdība 16.augustā, izskatot informatīvo ziņojumu par minimālās mēneša darba algas paaugstināšanu 2006.gadā, atbalstīja no nākamā gada palielināt minimālo algu no 80 uz 90 latiem.
Labklājības ministre Dagnija Staķe atzīst, ka viņas mērķis nākamgad ir sasniegt koncepcijā par minimālo darba algu iepriekš noteikto apmēru – ar 1.jūliju paaugstināt minimālo algu līdz 100 latiem, bet ar 2007.gadu – līdz 110 latiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!