• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz par remantadīnu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2005., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

26.10.2005., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlreiz par remantadīnu

Šā gada 13.oktobrī Sabiedrības veselības aģentūra rīkoja preses konferenci, lai informētu masu medijus par aktualitātēm saistībā ar gripas sezonas tuvošanos, kā arī atbildētu uz neskaidrajiem jautājumiem par iespējamo putnu gripas pandēmiju. Preses konferencē paustā informācija tika atspoguļota “Latvijas Vēstneša” 18.oktobra laidienā Lienas Pilsētnieces rakstā “Cik bīstama ir putnu gripa?”.
Diemžēl preses konferencē teiktais laikrakstā atspoguļots tikai daļēji un bez konteksta ir pārprotams. Lai viestu skaidrību par remantadīna izmantošanu gripas ārstēšanai un profilaksei, kā arī par medikamenta efektivitāti putnu gripas gadījumos, sazinoties ar V.Ī.Kalniņu, publicējam precizējumu:
“Remantadīns ir ļoti efektīvs pretvīrusu preparāts, taču šobrīd publicētie dati liecina, ka Dienvidaustrumu Āzijā konstatētais putnu gripas vīruss ir rezistents pret remantadīnu.
Remantadīna iedarbība uz šīs sezonas gripas vīrusu vēl nav zināma. Tiklīdz vīruss sāks cirkulēt, tad arī vīrusa jūtība pret remantadīnu tiks pārbaudīta.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!