• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Luksemburgas vicepremjera un ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2005., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta vizīti Islandē

Vēl šajā numurā

26.10.2005., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Luksemburgas vicepremjera un ārlietu ministra vizīti Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 25.oktobrī, Rīgas pilī tiekoties ar Luksemburgas Lielhercogistes premjerministra vietnieku un ārlietu ministru Žanu Aselbornu (Jean Asselborn), augstu novērtēja Luksemburgas atbalstu Latvijai, kā arī Luksemburgas prezidentūras pūliņus šā gada sākumā saistībā ar ES Finanšu perspektīvu un citiem ES nākotnes jautājumiem.
Tikšanās laikā abas puses padziļināti apspriedās par ES vērtību un pamatprincipu īstenošanu saistībā ar organizācijas paplašināšanās nākotni, tajā skaitā par ES Finanšu perspektīvu. Liela uzmanība tika pievērsta Eiropas drošības un stabilitātes jautājumiem, akcentējot ES un starptautiskās sabiedrības diplomātiskos centienus tālākajā kontinenta drošības garantēšanā.
Ž.Aselborns nodeva prezidentei Luksemburgas lielhercoga lūgumu apmeklēt Luksemburgu. Prezidente pateicās par ielūgumu, kā arī lūdza lielhercogam un valsts premjerministram Žanam Klodam Junkeram nodot dziļas cieņas apliecinājumus.

Valsts prezidenta preses dienests


Otrdien, 25.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Luksemburgas Lielhercogistes premjerministra vietnieku un ārlietu ministru Žanu Aselbornu, kurš uzturas Latvijā oficiālā vizītē.
Tikšanās laikā sarunas dalībnieki pārsprieda Eiropas Savienības aktualitātes.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece sveica augsto viesi Saeimas namā un pauda gandarījumu par to, ka tik saspringtā vizītes grafikā ministrs tiekas arī ar parlamenta pārstāvjiem. “Ir svarīgi, lai jautājumi tiktu risināti, sadarbojoties valsts parlamentam un valdībai,” norādīja V.Muižniece.
Ministrs pastāstīja, ka šī ir viņa pirmā vizīte mūsu valstī, un informēja par aktuāliem ES jautājumiem – budžetu un finanšu perspektīvu, kā arī ES tālāko paplašināšanu.
V.Muižniece akcentēja, ka ES apvieno divdesmit piecas dažādas valstis ar dažādiem viedokļiem; to parādīja arī balsojums par ES konstitūciju. Tomēr arī tik lielā organizācijā iespējams rast kompromisu, un to savukārt pierāda ES vienošanās tālākās paplašināšanas jautājumā. Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja, ka nespēja vienoties par ES finanšu perspektīvu vairo negācijas jaunajās dalībvalstīs, un pauda cerību, ka drīzumā to tomēr izdosies atrisināt, “jo cilvēkiem ir svarīgi saprast, kāda nākotne viņus sagaida”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!