• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju aizpildīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2005., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts un ES struktūrfondu atbalstu siltumapgādes sistēmas modernizācijai Latvijā

Vēl šajā numurā

25.10.2005., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju aizpildīšanu

Valsts sekretāru 20.oktobra sanāksmē ir izsludināts Finanšu ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu, kā arī par šo dokumentu aizpildīšanas kārtību.
MK noteikumi “Noteikumi par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu un to aizpildīšanas kārtību” apstiprinās ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu aizpildīšanas kārtību, kā arī noteiks deklarāciju un pārskatu paraugus. Noteikumus papildina pielikumi ar paraugiem:
• deklarācijai “Ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarācija”, kas iesniedzama pašvaldībā pēc ēku un būvju atrašanās vietas;
• kopsavilkuma deklarācijai “Ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa kopsavilkuma deklarācija”, kas iesniedzama VID teritoriālajā iestādē;
• pārskatam “Ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa pārskats”, kas iesniedzams pašvaldībā pēc ēku un būvju atrašanās vietas;
• kopsavilkuma pārskatam “Ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa kopsavilkuma pārskats,” kas iesniedzams VID teritoriālajā iestādē.
Deklarāciju un pārskatu paraugi pašreiz ir apstiprināti ar MK 1999.gada 28.decembra noteikumiem Nr.438 “Noteikumi par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu”, savukārt dokumentu aizpildīšanas kārtību reglamentē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) metodiskie norādījumi “Par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību ēkām un būvēm”.
MK noteikumu projekts “Noteikumi par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu un to aizpildīšanas kārtību” ir izstrādāts tādēļ, ka VID metodiskie norādījumi atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likumam ar 2006.gada 1.janvāri vairs nebūs saistoši nodokļa maksātājiem. Arī izstrādājot likumprojektu “Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli””, tajā tika iekļauts precizējums, kas deleģējumu Ministru kabinetam apstiprināt deklarācijas un pārskata paraugus papildina ar uzdevumu apstiprināt arī deklarācijas un pārskata aizpildīšanas kārtību.
Paredzams, ka MK noteikumi stāsies spēkā 2006.gada 1.janvārī. Līdz ar šo noteikumu stāšanos spēkā par spēku zaudējušiem tiks atzīti MK 1999.gada 28.decembra noteikumi Nr.438.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!