• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: - atrodoties oficiālā vizītē Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2000., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: - tiekoties ar Čehijas amatpersonām

Vēl šajā numurā

19.10.2000., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs:

— atrodoties oficiālā vizītē Somijā

Vakar, 18.oktobrī, noslēdzās aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska oficiālā divu dienu vizīte Somijā.

Vizītes laikā, tiekoties ar Somijas aizsardzības ministru Janu Eriku Enestamu un šīs valsts Aizsardzības ministrijas atbildīgām amatpersonām, aizsardzības ministram Ģ.V.Kristovskim un Latvijas Aizsardzības ministrijas delegācijai tika prezentēta Somijas bruņoto spēku struktūra un uzdevumi, izklāstīta Somijas pieredze jaunāko zinātnes sasniegumu izmantošanā valsts aizsardzības vajadzībām, krasta apsardzes sistēmas organizācijas principi Somijā un pārrunātas svarīgākās Latvijas un Somijas drošības politikas aktualitātes. Sarunu laikā abu valstu aizsardzības ministriju delegācijas pārrunāja arī citus svarīgus jautājumus, kas skar Eiropas Savienības krīzes vadības politiku, drošību Baltijas jūras reģionā, Somijas un Latvijas bruņoto spēku attīstību, Somijas obligātā militārā dienesta un brīvprātīgo militāro organizāciju sistēmu un divpusējās sadarbības attīstības iespējas. Latvijas puse piedāvāja izstrādāt vienošanās projektu par sadarbības attīstīšanu aizsardzības jomā starp Latviju un Somiju. Iespējams, ka šāda vienošanās starp abu valstu aizsardzības ministrijām tiks parakstīta jau nākamgad, kad Somijas aizsardzības ministrs ir uzaicināts ierasties Latvijā oficiālā vizītē.

Latvijas aizsardzības ministrs Ģ.V. Kristovskis un Aizsardzības ministrijas delegācija vakar apmeklēja Somijas Nacionālās aizsardzības koledžu Helsinkos un gatavības brigādi Pori, kur iepazinās ar Somijas bruņoto spēku obligātā militārā dienesta karavīru, rezervistu un miera uzturēšanas spēku karavīru sagatavošanas sistēmu un noskatījās dažādus somu karavīru paraugdemonstrējumus.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!