• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrs: - tiekoties ar Satiksmes biroja vadību - tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2000., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrs: - tiekoties ar Nīderlandes vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.10.2000., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs:

— tiekoties ar Satiksmes biroja vadību

Trešdien, 18.oktobrī, finansu ministrs Gundars Bērziņš tikās ar Satiksmes biroja valdes priekšsēdētāju Gvido Janeviču un padomes priekšsēdētāju Gundaru Libertu. Satiksmes biroja pārstāvji iepazīstināja ministru ar pašreizējo situāciju sauszemes transporta līdzekļu civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas jomā, kā arī informēja par tālākajiem šīs sistēmas attīstības plāniem.

Finansu ministrs norādīja, ka šajā jomā Latvijā ir izveidojusies un darbojas stabila sistēma, tomēr tajā ir vērojami arī trūkumi. Pēc ministra domām, Latvijai saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvām ir vairākkārt jāpalielina apdrošinātāju atbildības limiti.

G.Bērziņš uzskata, ka pašreiz spēkā esošie apdrošināšanas tarifi ir pietiekami lieli, lai uz sistēmas iekšējo rezervju rēķina veiktu atsevišķu atbildības limitu palielināšanu. Finansu ministrs uzsver, ka apliecinājums sistēmas iekšējām rezervēm ir apdrošinātāju piedāvātās atlaides OCTA polišu iegādei jau līdz pat 35 procentiem. Ministrs pieļauj, ka pirmie atbildības limiti, kas varētu tikt palielināti uz iekšējo rezervju rēķina, varētu būt par cilvēku veselībai un videi nodarītajiem zaudējumiem.

Lai vispusīgi izvērtētu šo situāciju, tiks izveidota starpministriju darba grupa, kas līdz novembra vidum sagatavos konceptuālu ziņojumu Ministru kabinetam par to, kā Latvijas OCTA atbildības limiti tiks palielināti atbilstoši ES prasībām.

— tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvi

Trešdien, 18.oktobrī, finansu ministrs Gundars Bērziņš tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pārstāvi Latvijā Adalbertu Knoblu.

Ministrs ar SVF pārstāvi pārrunāja šā gada budžeta izpildi, valdības sagatavotos budžeta grozījumus, kā arī nākamā gada budžeta projektu. Sarunā liela uzmanība tika pievērsta arī globālo notikumu ietekmei uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu, īpaši naftas cenu kāpumam un eiro kursa svārstībām.

Nākamnedēļ Latvijā ieradīsies SVF misija, kas strādās Rīgā nepilnas divas nedēļas — analizēs līdzšinējā Latvijas valdības un SVF ekonomiskās sadarbības memoranda izpildi un lems par tālāko mūsu valsts un SVF sadarbību.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!