• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Indijas vēstnieks atvadu vizītēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2000., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Japānas vēstnieks atvadu vizītēs

Vēl šajā numurā

19.10.2000., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Indijas vēstnieks atvadu vizītēs

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume vakar, 18. oktobrī, tikās ar Indijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Sušilu Dubeju.

Puses pārrunāja jautājumus, kas attiecas uz abu valstu sadarbības iespējām, kā arī Latvijas virzību uz integrāciju Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētājs J.Straume uzsvēra, ka diplomātiskās attiecības starp Latviju un Indiju laika posmā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas attīstījušās sekmīgi — tās var raksturot kā labvēlīgas un konstruktīvas. Abas valstis parakstījušas līgumus, kas regulē tirdzniecības un ekonomiskās attiecības, kā arī sadarbību kultūras, mākslas un izglītības jomā. Šopavasar Latvijas valdībā tika saskaņots un apstiprināts vienošanās teksts par Latvijas un Indijas starpvaldību komisiju, kuras darbības kompetence būtu divpusējās sadarbības galveno virzienu noteikšana, problēmu analīze un priekšnoteikumu nodrošināšana abu valstu sadarbības sekmīgai īstenošanai. Latvija ir ļoti ieinteresēta šīs vienošanās parakstīšanā, un to akceptējusi arī Indijas valdība.

J.Straume sacīja, ka Latvija vēlētos paplašināt gan politisko, gan ekonomisko un kultūras sadarbību ar Dienvidāzijas reģiona valstīm, it īpaši ar Indiju, jo būtisks ir tās ieguldījums reģiona stabilitātes veidošanā un nodrošināšanā.

Pārrunājot jautājumus, kas skar ES paplašināšanās procesu un Latvijas virzību uz iestāšanos šajā organizācijā, tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka tas sekmētu Indijas uzņēmēju interesi par Latviju, jo mūsu valsts iestāšanās ES pavērtu Indijai iespēju aptvert lielāku ES tirgus daļu. To iespējams izdarīt caur Baltijas valstīm, izveidojot šeit savas ražotnes, kas vēlāk, Baltijas valstīm kļūstot par ES dalībvalstīm, automātiski ietilptu arī Eiropas Savienības tirgū.

Tikšanās noslēgumā tika apspriestas iespējas intensificēt Latvijas un Indijas sadarbību parlamentu līmenī.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

Vakar, 18. oktobrī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Indijas vēstnieku Latvijā Sušilu Dubeju, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

I.Bērziņš atzina, ka Latvijas un Indijas attiecības ir labas, tomēr tās būtu jāaktivizē. Indijas vēstnieks norādīja, ka īpašs Latvijas un Indijas attiecību aspekts ir senās kultūras saiknes. Sadarbība kultūras jomā jau notiek, tomēr tā ir jāizvērš un jāveicina.

Tika runāts par starpparlamentāro kontaktu veidošanu un padziļināšanu, sadarbības iespējām starpvaldību komisijas ietvaros. Tika atzīts, ka plašs potenciāls ir ekonomiskajai sadarbībai, veicinot Indijas uzņēmēju interesi par Baltijas reģionu un investīciju iespējām Latvijā. Veiksmīgi varētu veidoties kontakti informācijas tehnoloģiju jomā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!