• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Irākas konstitucionālo referendumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119256

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un ASV konsulārās darba grupas sanāksmi

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Irākas konstitucionālo referendumu

Ārlietu ministrija atzinīgi vērtē 15.oktobrī Irākā notikušo konstitucionālo referendumu, kas, neraugoties uz nestabilo drošības situāciju, pierādījis visas Irākas sabiedrības vēlmi iesaistīties valsts turpmākajos demokratizācijas un attīstības procesos, par ko liecina augstā vēlētāju aktivitāte.
Apsveicama ir ievērojamā sunnītu kopienas iesaiste referendumā, kas ir apliecinājums sunnītu vēlmei piedalīties savas valsts nākotnes noteikšanā. Paredzams, ka oficiālie referenduma rezultāti būs zināmi 24.oktobrī.
Ārlietu ministrija patiesi cer, ka pozitīvam referenduma iznākumam būs nozīmīga loma Irākas turpmākajā attīstībā. Tā arī atbalsta Irākas prezidenta paziņojumu par parlamenta vēlēšanu rīkošanu neatkarīgi no referenduma rezultātiem. 15.decembrī paredzētās parlamenta vēlēšanas ir būtisks solis pastāvīgas Irākas valdības izveidē.
Saskaņā ar ANO Drošības padomes 1546. rezolūciju Latvija līdz ar citām Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm, kā arī pārējo starptautisko sabiedrību turpina sniegt atbalstu Irākas atjaunošanas un stabilizācijas procesos. Ārlietu ministrija patiesi cer, ka pastāvīgas valdības izveide tuvākā nākotnē veicinās irākiešu spēju kontrolēt un pašiem rūpēties par drošības situāciju valstī.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!