• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Prasa atklātību Eiropas Savienībā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2000., Nr. 365/367 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Sadarbība ar Krieviju"

Vēl šajā numurā

18.10.2000., Nr. 365/367

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Prasa atklātību Eiropas Savienībā"

Somijas ārlietu ministrs Erki Tomioja uzskata, ka pilsoņu uzticību nevar uzlabot ar reklāmas kampaņām, bet tikai palielinot atklātību. Tomioja saka, ka sevišķi Savienības lēmums slēpt visus drošības un aizsardzības politikas dokumentus mazina pilsoņu uzticību.

Tomioja uzskata, ka ES dalībvalstu parlamentiem būtu stingrāk jākontrolē savas valdības. Tomioja neatbalsta Anglijas ministru prezidenta Tonija Blēra domu par augšējo palātu no nacionālo parlamentu locekļiem.

Parlamentam ir jākontrolē valdības.

Nevienam Eiropā nav lielākas tiesības kā citiem izlemt to, kādi ir sadarbības politiskie mērķi. Savienībai nav vajadzīgi Ļeņini, Marksi vai Engelsi, lai noteiktu, kādā virzienā sabiedrība attīstās.

Starpvaldību konferencei būtu jāatrisina tikai lietas, kuras ir nepieciešamas, lai Savienībā varētu pieņemt jaunus dalībniekus.

Mēs gribam, lai komisija būtu stipra tajās lietās, kuras ir tās kompetencē. Katrai valstij vajadzētu būt savam komisāram.

Liponens pirms sanāksmes Biaricā: ES paplašināšanas gatavošanu nedrīkst bremzēt. Galvenais mērķis, lai Nicas līgums atvērtu durvis ES paplašināšanai. Paplašināšanās procesā nedrīkst dot jaunus priekšlikumus un nedrīkst prasīt izmaiņas līgumā. Process ir jāpabeidz Nicas sanāksmē, teica Liponens.

Neoficiālā Eiropas Padome sāks savu sanāksmi rītdien Biaricā, un sanāksmes mērķis ir nolīdzināt ceļu Nicas galotņu sanāksmei.

Biaricā tiks meklēta vienošanās par izmaiņām ES līgumā. Nolūks ir diskutēt par ES pamattiesību dokumentu, lai Nicā to varētu pieņemt.

"Taloussanomat"

— 2000.10.12.

Rīka Hakala

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!