• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildinājumiem kārtībā, kā lauksaimniekiem atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Publisko iepirkumu likumu

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par papildinājumiem kārtībā, kā lauksaimniekiem atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu

Lai precizētu pašvaldības izziņā par lauksaimnieka īpašumā, pastāvīgā lietošanā vai nomā esošo zemi sniedzamo informāciju, ir veiktas izmaiņas Ministru kabineta (MK) noteikumos par kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu.
Grozījums MK noteikumos tika pieņemts valdības 11.oktobra sēdē. Grozījums MK noteikumos “Kārtība, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu (gāzeļļu)” paredz papildināt līdzšinējo regulējumu ar normu, ka pašvaldībām izziņā ir jānorāda arī lauksaimniecības produkcijas ražotāja īpašumā, pastāvīgā lietošanā vai nomā esošās zemes vienības kadastra apzīmējums.
Līdzšinējos MK noteikumos par akcīzes nodokļa atmaksu ir paredzēts, ka gadījumā, ja par zemes īpašnieku, pastāvīgo lietotāju vai nomnieku ir kļuvis cits lauksaimniecības produkcijas ražotājs, tam nodoklis atmaksājams atbilstoši likumā “Par akcīzes nodokli” noteiktajai normai, ņemot vērā summu, kāda ir atmaksāta iepriekšējam lauksaimniecības produkcijas ražotājam, kura īpašumā, pastāvīgā lietošanā vai nomā ir bijusi zeme. Kopējā atmaksājamā summa par konkrēto zemes platību nedrīkst pārsniegt likumā noteikto normu.
Tādējādi noteikumos bija nepieciešamas izmaiņas, kas paredz, ka pašvaldības izziņā sniedzamajā informācijā ir jāietver zemes vienības kadastra apzīmējums. Šīs izmaiņas veiktas, lai uzlabotu Valsts ieņēmumu dienesta akcīzes nodokļa atmaksas administrēšanu un nodrošinātu atbilstošu akcīzes nodokļa atmaksas lielumu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!