• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Palielina maksu par iebraukšanu Vecrīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Puse iedzīvotāju neatbalsta lata nomaiņu

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Palielina maksu par iebraukšanu Vecrīgā

CAURLAIDE-VECRIGA9.JPG (15312 bytes)
Par transportlīdzekļa iebraukšanu vai novietošanu līdz vienai stundai būs jāmaksā pieci lati. Par otro stundu būs jāmaksā seši lati, par trešo stundu – 7,20 lati, bet par katru ceturto un katru nākamo stundu – astoņi lati
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja vakar atbalstīja grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos, kas regulē transportlīdzekļu iebraukšanu īpašā režīma zonā Vecrīgā.
Pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” ir izstrādājusi speciālu datorprogrammu. Atbilstoši tai pēc viedkartes ievadīšanas Vecrīgas caurlaižu punktā izvietotajā karšu nolasītājā uz datora monitora parādās precīzi dati par personu, kam viedkarte izsniegta, tostarp arī tās automašīnas valsts numurs, kam ir tiesības ar konkrēto viedkarti iebraukt Vecrīgā vai izbraukt no tās. Tiks aizliegta viedkartes nodošana trešajām personām, un par šo pārkāpumu policija varēs sastādīt aktu un viedkarti izņemt.
Vairākām personu grupām (Vecrīgas iedzīvotājiem, operatīvajiem dienestiem, diplomātiskajam transports u.c.) caurlaides iebraukšanai Vecrīgā tiek izsniegtas bez maksas. Pēc SIA “Rīgas satiksme” aprēķiniem, pašlaik 30 līdz 40 procentus bez maksas izsniegto Vecrīgas caurlaižu to īpašnieki ir nodevuši trešajām personām.
Komitejas atbalstītie grozījumi domes saistošajos noteikumos paredz arī to, ka maksa par iebraukšanu Vecrīgā tiks paaugstināta par 25%.
“Vecrīga ir pakāpeniski jāatslogo no transportlīdzekļiem, un kontroles pastiprināšana, kā arī maksas palielināšana ir loģiski un pamatoti soļi šai virzienā,” uzskata Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs. Viņš uzsver, ka jau tuvākajā laikā iebraukšanas kārtībā Vecrīgā varētu parādīties arī citi jauninājumi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!