• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs pateicamies Latvijas atbalstam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu tuvības vēsturiskā dimensija

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs pateicamies Latvijas atbalstam

Manuels Pikaso Boto, Peru vēstnieks, intervijā “Latvijas Vēstnesim”

PERUANIS.JPG (13050 bytes)

– Vēstnieka kungs, Peru no Latvijas šķir daudzi tūkstoši kilometru, un jūsu rezidence atrodas Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Šādā situācijā acīmredzot ļoti rūpīgi jāizsver vēstnieka darba vektori un prioritātes.

– Jums taisnība. Pirmā prioritāte būs abu valstu sadarbības likumdošanas bāzes pilnveidošana. Esmu par to jau apmainījies domām ar jūsu Ārlietu ministrijas darbiniekiem. Domāju, sadarbība būtu attīstāma vispirms kultūras un tūrisma jomā. Jāpaplašina arī informācijas apmaiņa, kas varētu būtiski sekmēt mūsu ekonomiskos kontaktus. Tirdzniecības apjoms šogad starp Latviju un Peru jau sasniedzis 14 miljonus ASV dolāru, pie tam tirdzniecības bilance bijusi pozitīva Latvijai. Šie kontakti mūsu valstis tuvina. Nākamajā Latīņamerikas valstu līderu tikšanās reizē Peru uzņemsies prezidentūru Latīņamerikas valstu dialogā ar ES. Nākamā Latīņamerikas valstu un ES tikšanās notiks 2008. gadā mūsu valsts galvaspilsētā Limā. Mēs jau sākam gatavoties šim notikumam, un mūs, protams, interesē arī Latvijas kā ES dalībvalsts viedoklis. Pateicoties Latvijas atbalstam, Peru tika ievēlēta par ANO Drošības padomes locekli, un, izmantojot izdevību, es sarunā ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu izteicu savas valsts pateicību Latvijai par šo atbalstu.

– Tātad mūsu valstis sekmīgi sadarbojas arī daudzpusējo attiecību jomā.

– Jā, arī fakti to apliecina. Un tas ir loģiski. Abās mūsu valstīs tiek godā turēti demokrātijas un brīvības ideāli. Abas mūsu valstis ir pārliecinātas par ANO reformu nepieciešamību un strādā šajā virzienā. Abas mūsu valstis arī ir cieši pārliecinātas, ka ANO vēl lielāka vērība jāveltī cilvēktiesību nelokāmai ievērošanai un starptautiskās drošības stiprināšanai pasaulē.

Materiālus sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!