• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas valstu "Kohēzijas draugu" sanāksmi Budapeštā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Vācijas Federatīvās Republikas kanclera amata kandidāti

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas valstu “Kohēzijas draugu” sanāksmi Budapeštā

2005.gada 7.oktobrī Budapeštā notika kārtējā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu grupas “Kohēzijas draugi” sanāksme, lai pārrunātu sarunu virzību par finanšu perspektīvu (ES daudzgadu budžetu) 2007.–2013.gadam Lielbritānijas ES prezidentūras laikā.
Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka galīgais lēmums par finanšu perspektīvu jāpieņem 2005.gada decembrī paredzētajā Eiropadomes sanāksmē. Valstu pārstāvji bija vienisprātis, ka, izstrādājot nākamo finanšu perspektīvu, par pamatu jāņem Luksemburgas prezidentūras laikā sasniegtais kompromisa piedāvājums. Šā piedāvājuma ietvaros paredzētais ES finanšu līdzekļu izlietojuma modelis atbilda Latvijas interesēm.
Sanāksmē Latviju pārstāvēja Ārlietu un Finanšu ministrijas delegācija, kuru vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Astra Kurme. Nākamā “Kohēzijas draugu” tikšanās plānota 2005.gada novembrī Madridē.
“Kohēzijas draugi” ir Eiropas valstu grupa, kas ietver jaunās ES dalībvalstis un Spāniju, Portugāli, Grieķiju, Itāliju, Īriju, Beļģiju, Luksemburgu, Somiju, kā arī kandidātvalstis Bulgāriju un Rumāniju. Minētās valstis pārstāv uzskatu, ka nākamajā finanšu perspektīvā nozīmīgākā loma ir kohēzijas politikai, lai nodrošinātu dzīves līmeņa izlīdzināšanos ES.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!