• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 4. oktobra noteikumi Nr. 754 "Noteikumi par kriminālprocesuālo izdevumu atlīdzināšanas kārtību un apmēru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118719-noteikumi-par-kriminalprocesualo-izdevumu-atlidzinasanas-kartibu-un-apmeru

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.756

Noziedzīgu nodarījumu reģistra noteikumi

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 754

Pieņemts: 04.10.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.754

Rīgā 2005.gada 4.oktobrī (prot. Nr.56 38.§)
Noteikumi par kriminālprocesuālo izdevumu atlīdzināšanas kārtību un apmēru
Izdoti saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 367.panta otro daļu
1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā lieciniekam, cietušajam, ekspertam, revidentam, speciālistam, tulkam un citām kriminālprocesā iesaistītajām personām no valsts budžeta līdzekļiem atlīdzina procesuālos izdevumus kriminālprocesā (turpmāk — izdevumi);

1.2. kārtību, kādā pēc ieinteresētās personas lūguma atlīdzina lietisko pierādījumu glabāšanas un pārvietošanas izdevumus, kā arī citus izdevumus, kas radušies kriminālprocesā;

1.3. šo noteikumu 1.1. un 1.2.apakšpunktā minēto izdevumu segšanas apmēru.
2. Šie noteikumi neregulē izdevumu atlīdzināšanu ekspertam, revidentam, speciālistam un tulkam, ja viņi piedalās kriminālprocesā, izpildot savus dienesta pienākumus.
3. Izdevumus atlīdzina izmeklēšanas iestāde, proku­ratūra, tiesa vai iestāde, kas administrē tiesas budžetu, no valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem, pamatojoties uz procesa virzītāja apstiprinātu personas iesniegumu un tam pievienotajiem izdevumus apliecinošajiem dokumentiem, ja šajos noteiku­mos nav noteikts citādi.
4. Ja saņemts pilnīgs vai daļējs atteikums atlīdzināt izdevumus, to var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.
5. Izdevumus, kas saistīti ar ierašanos procesuālās darbības vietā un atgrie­šanos dzīvesvietā, kā arī maksu par naktsmītni sedz šādā kārtībā un apmērā:

5.1. izdevumus par braukšanu ar sabiedriskajiem transportlīdzekļiem (izņemot taksometru) — atbilstoši braukšanas tarifam attiecīgajā trans­portlīdzeklī. Ja persona lūdz atlīdzināt braukšanas izdevumus pirms atgriešanās dzīvesvietā, izdevumus sedz par braukšanu abos virzienos atbilstoši braukšanas tarifam attiecīgajā transportlīdzeklī. Ja persona nav saglabājusi dokumentu, kas apliecina tās braukšanas izdevumus, tos sedz atbilstoši minimālajai braukšanas cenai (tarifam) attiecīgajā maršrutā;

5.2. izdevumus par personīgā transportlīdzekļa izmantošanu — atbilstoši patērētajai degvielai, ņemot vērā brauciena maršrutu un kilometrāžu, kā arī attiecīgā transportlīdzekļa degvielas patēriņu;

5.3. izdevumus par naktsmītnes (viesnīcas) izmantošanu — ne vairāk kā 30 latu par diennakti Rīgā un 20 latu par diennakti citās apdzīvotajās vietās, ja uzaicinātajai personai tajā pašā dienā nav iespējams atgriezties savā dzīvesvietā un nav iespējams laikus ierasties procesa virzītāja noteiktajā vietā un laikā.
6. Summas, kas izmaksājamas cietušajam vai lieciniekam kā vidējā darba samaksa par laiku, kurā sakarā ar piedalīšanos procesuālajā darbībā persona neveica savu darbu, izmaksā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā valsts institūcija darba devējam atlīdzina darbiniekam izmaksājamo vidējo izpeļņu.
7. Ekspertam, revidentam, tulkam vai speciālistam samaksā par procesa virzītāja uzdevumā paveikto darbu. Samaksas apmēru nosaka izmeklēšanas iestāde, prokuratūra, tiesa vai iestāde, kas administrē tiesas budžetu, ņemot vērā eksperta, revidenta, tulka vai speciālista kvalifikāciju un pamatojoties uz procesa virzītāja uzziņu (pielikums).
8. Izdevumus, kas radušies, veicot ekspertīzi, atlīdzina to faktiskajā apmērā.
9. Ja izdevumus par juridisko palīdzību sedz no valsts līdzekļiem, advokātam par paveikto darbu samaksā saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka advokāta samaksu par valstsnodrošinātas juridiskās palīdzības sniegšanu kriminālprocesā un samaksas kārtību.
10. Lietisko pierādījumu glabāšanas un pārsūtīšanas izdevumus sedz saskaņā ar normatīvajiem aktiem par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu.
11. Citus izdevumus, kas radušies kriminālprocesā, atlīdzina to faktiskajā apmērā, pamatojoties uz procesa virzītāja pieņemto lēmumu.
12. Izdevumus, kas saistīti ar šo noteikumu izpildi, atlīdzina likumā par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministra vietā — īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās J.Reirs

 

Pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.754

01.JPG (45414 bytes)

Tieslietu ministra vietā — īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās J.Reirs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!