• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par fizisko un juridisko personu vēstulēm Ministru kabinetam un Ministru prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2005., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 6.oktobra sanāksmē

Vēl šajā numurā

07.10.2005., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par fizisko un juridisko personu vēstulēm Ministru kabinetam un Ministru prezidentam

Desmit mēnešu laikā (2004.gada 2.decembris – 2005.gada 30.septembris) – kopš Ministru prezidenta Aigara Kalvīša vadītā Ministru kabineta darbības uzsākšanas Valsts kancelejā saņemtas 3129 vēstules. Šajā korespondencē 2573 fizisko un juridisko personu sūtījumi adresēti Ministru prezidentam un Ministru kabinetam (MK), un no šā skaita 625 vēstules, tātad ceturtā daļa, ir nosūtītas problēmu un jautājumu izpētei atbildīgajai amatpersonai ar Ministru prezidenta A.Kalvīša rezolūciju. Valdības vadītājam adresētā korespondence aptver visus valstiskos, politiskos, saimniecisko norišu un sociālās drošības jautājumus un aktualitātes.
Vēstuļu un apmeklētāju pieņemšanas nodaļa (VAPN) šajā laikā ir strādājusi ar 2109 vēstulēm. Uzklausīti un konsultēti 268 apmeklētāji (no tiem pa tālruni konsultētas 167 personas). VAPN tiek reģistrētas un izskatītas ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu institūciju vēstules, īpaši lielā skaitā visu līmeņu pašvaldību institūciju un sabiedrisko organizāciju iesniegumi, korespondentu skaitā ir arī uzņēmējsabiedrības un privātpersonas. Iesniegumu plašais tematiskais spektrs gan aptverto tautsaimniecības nozaru, gan iedzīvotāju sociālās drošības jautājumu ziņā prasa nopietnu izpēti attiecīgo likumu un citu normatīvo aktu jomā.
Vairāk nekā iepriekšējos gados VAPN nepastarpināti sniedz atbildes autoriem, jo nodaļas juriskonsulti tās sagatavo patstāvīgi, neiesaistot citas VK struktūras vai valsts institūcijas. VAPN darbā svarīga ir sadarbība ar ministrijām, jo ar to attiecīgajām struktūrvienībām nākas regulāri sadarboties saistībā ar Ministru prezidenta rezolūcijās doto uzdevumu izpildi.
Latvijas gatavošanās iestājai Eiropas Savienībā (ES) un kļūšana par ES pilntiesīgu dalībvalsti ievērojami palielināja ārvalstu autoru īpatsvaru VAPN apstrādātajā korespondencē.
Kopš A.Kalvīša stāšanās valdības vadītāja amatā vēstules aktīvāk sākušas rakstīt sabiedriskās organizācijas, īpaši vērīgi sekojot Ministru kabinetam iesniegto tiesību aktu projektu saturam un izsakoties par tiem. Vairāki desmiti sabiedrisko organizāciju pauduši viedokli par Valsts sekretāru sanāksmē iesniegtajiem tiesību aktu projektiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!