• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ANO sadarbību sabiedrības integrācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2000., Nr. 363/364 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11846

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas dienesta informācija Nr.6.1-7/154

Par piemērojamiem standartiem atbilstoši Noteikumiem par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem

Vēl šajā numurā

17.10.2000., Nr. 363/364

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ANO sadarbību sabiedrības integrācijai

Ministru prezidents Andris Bērziņš 13.oktobrī tikās ar ANO Attīstības programmas pastāvīgo pārstāvi Latvijā Janu Sandu Sorensenu. Sarunas gaitā Ministru prezidents atzina, ka Apvienoto Nāciju Attīstības programmas ieguldījums dažādu projektu īstenošanā Latvijā ir nozīmīga palīdzība sociālo jautājumu risināšanā.

Ministru prezidents informēja J.S.Sorensenu, ka šā gada 16.maijā tika pieņemts Sabiedrības integrācijas programmas īsais variants un noslēgumam tuvojas arī darbs pie izvērstā varianta, kas jau izskatīts valsts sekretāru sanāksmē un tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Ministru prezidents informēja arī, ka izskatīšanai Ministru kabinetā ir iesniegts likumprojekts par Sabiedrības integrācijas fondu, kas saskaņā ar likumu būs mehānisms Latvijas un ārvalstu finansu līdzekļu piesaistīšanai kā arī sadalīs tos integrācijas projektiem. A.Bērziņš atzina, ka darbs pie integrācijas programmas ir nozīmīgākais ilgtermiņa pasākums, veidojot saliedētu pilsonisko sabiedrību Latvijā. Šī programma ļaus visiem Latvijas iedzīvotājiem pilnvērtīgi iesaistīties sabiedrības dzīvē.

J.S.Sorensens izteica atzinību Latvijai, ka šajā valstī labas attiecības uzturēt un kopā sadzīvot spēj dažādu mazākumtautību pārstāvji. Atzīstot, ka Latvijai būs labi panākumi šīs programmas ieviešanā, J.S.Sorensens pauda viedokli, ka ir svarīgi tās īstenošanā iesaistīt visas atbildīgās ministrijas un citas valsts institūcijas, lai tādā veidā gūtu vispusīgu priekšstatu par notiekošajiem procesiem un nepieciešamo palīdzību. Jāveicina arī lielāks izskaidrošanas darbs, izmantojot plašsaziņas līdzekļus.

Abas amatpersonas izteica kopīgu viedokli, ka vislielākā uzmanība, izmantojot arī ANO Attīstības programmas palīdzību, ir jāpievērš sociālajiem, aizsardzības, izglītības un reģionālās sadarbības jautājumiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!