• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmoreiz Latvijas vēsturē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2005., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā pietrūkst kinoskatītājam

Vēl šajā numurā

07.10.2005., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmoreiz Latvijas vēsturē

No 2. līdz 8.oktobrim notiek Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīšu sērija Azerbaidžānā, Gruzijā un Armēnijā

VIKE_GRUZIJA19.JPG (21848 bytes)
Vakar, 6.oktobrī, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, noliekot ziedus pie Varoņu pieminekļa Gruzijā
Foto: Juris Krūmiņš

Šodien, 7.oktobrī, sākas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Armēnijā, pēdējā no valstsvizīšu sērijas trīs Dienvidkaukāza valstīs.
Erevānā Vaira Vīķe-Freiberga ieradās jau vakar.
Šodien Latvijas Valsts prezidente tiksies ar Armēnijas prezidentu Robertu Kočerjanu, Nacionālās asamblejas (parlamenta) priekšsēdētāju Artūru Baghgasarjanu un premjerministru Andraniku Margarjanu. Paredzēta arī starpvalstu līgumu parakstīšana.
Mūsu prezidente apmeklēs arī Armēņu genocīda muzejinstitūtu, kur noliks vainagu un pēc Armēnijas valsts tradīcijas iestādīs koku genocīda upuru piemiņai.
Šodien Vaira Vīķe-Freiberga kopā ar Armēnijas prezidentu arī piedalīsies Latvijas un Armēnijas uzņēmējdarbības forumā, kur paredzētas Latvijas Valsts prezidentes, kā arī mūsu ekonomikas un satiksmes ministru Krišjāņa Kariņa un Ainara Šlesera uzrunas.
Rīt, valstsvizītes beidzamajā dienā, Vaira Vīķe-Freiberga nolasīs lekciju Erevānas Valsts universitātē un iepazīsies ar armēņu kultūras pērlēm – Martirosa Sarjana parku un Nacionālo galeriju.
Simbolisks notikums valstsvizītes izskaņā būs mūsu prezidentes tikšanās ar Armēņu kristīgās baznīcas vadītāju, Viņa svētību Kareginu II, visu armēņu Katolikosu, Sv. Ečmiadzinas baznīcā. Pēc šīs tikšanās Vaira Vīķe-Freiberga un personas, kas viņu pavada, izlidos uz Rīgu.

Uzziņai:

Latvija atzina Armēnijas valstisko neatkarību 1992.gada 8.janvārī. Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Armēniju pastāv kopš 1992.gada 22.augusta.
Latvijas eksports uz Armēniju veido 0,02% no kopējā Latvijas eksporta apjoma, imports – 0,01% . Latvijā ir 45 Armēnijas un Latvijas kopuzņēmumi.
Latvijā dzīvo apmēram 3000 armēņu, no kuriem aptuveni 500 ir Latvijas pilsoņi. Ir izveidota Armēņu kultūras biedrība, darbojas svētdienas skola, reizi mēnesī Latvijas Radio 2.programmā skan raidījums armēņu valodā. Rīgā uzcelts armēņu dievnams.

Pēc Latvijas Ārlietu ministrijas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!