• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 4. oktobra noteikumi Nr. 753 "Noteikumi par prasībām pārtikas apritē iesaistītajām references laboratorijām un to pilnvarošanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2005., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.755

Par Latvijas Republikas valdības un Gruzijas valdības ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības līgumu

Vēl šajā numurā

07.10.2005., Nr. 160

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 753

Pieņemts: 04.10.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.753

Rīgā 2005.gada 4.oktobrī (prot. Nr.56 23.§)

Noteikumi par prasībām pārtikas apritē iesaistītajām references laboratorijām un to pilnvarošanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 21.panta sesto daļu

 

1. Noteikumi nosaka prasības pārtikas apritē iesaistītajām references laboratorijām (turpmāk — references laboratorija) un to pilnvarošanas kārtību.

2. Zemkopības ministrs, noslēdzot attiecīgu līgumu, pilnvaro laboratoriju, kas atbilst šo noteikumu 5. un 6.punktā minētajām prasībām, normatīvajos aktos par valsts pārvaldes iekārtu noteiktajā kārtībā veikt references funkcijas pārtikas, dzīvnieku barības aprites un dzīvnieku slimību jomā.

3. Veselības ministrs, noslēdzot attiecīgu līgumu, pilnvaro laboratoriju, kas atbilst šo noteikumu 5. un 6.punktā minētajām prasībām, normatīvajos aktos par valsts pārvaldes iekārtu noteiktajā kārtībā veikt references funkcijas sabiedrības veselības un vides veselības jomā.

4. References laboratorija konkrētajā jomā nodrošina Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 29.aprīļa Regulas (EK) Nr.882/2004 par oficiālo kontroli, ko veic, lai nodrošinātu atbilstības pārbaudi saistībā ar dzīvnieku barības un pārtikas aprites tiesību aktiem un dzīvnieku veselības un dzīvnieku labturības noteikumiem (turpmāk — Regula Nr.882/2004), 33.pantā noteikto uzdevumu izpildi valsts budžetā apstiprinātā finansējuma ietvaros.

5. References laboratorija konkrētajā testēšanas jomā darbojas atbilstoši savai kompetencei, personāla un materiāli tehniskajam nodrošinājumam.

6. References laboratorija ir akreditēta Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā atbilstoši standartam LVS EN ISO/IEC 17025 : 2005 “Testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju kompetences vispārīgās prasības”, vai tā ir kādas citas Eiropas Savienības dalībvalsts institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

7. References laboratorija, kas darbojas pārtikas, dzīvnieku barības aprites un dzīvnieku slimību jomā, katru gadu līdz 1.martam Zemkopības ministrijā rakstiski iesniedz ziņojumu par darbību iepriekšējā gadā. Ziņojumā norāda:

7.1. references funkcijas izpildes rezultātus;

7.2. budžeta sadalījumu un izlietojumu, kā arī ārpusbudžeta ienākumus un to izlietojumu;

7.3. personāla skaitu un sastāvu;

7.4. informāciju par organizētajām starplaboratoriju salīdzinošajām testēšanām.

8. References laboratorija, kas darbojas sabiedrības veselības un vides veselības jomā, katru gadu līdz 1.martam Veselības ministrijā rakstiski iesniedz ziņojumu par darbību iepriekšējā gadā. Ziņojumā norāda:

8.1. references funkcijas izpildes rezultātus;

8.2. budžeta sadalījumu un izlietojumu, kā arī ārpusbudžeta ienākumus un to izlietojumu;

8.3. personāla skaitu un sastāvu;

8.4. informāciju par organizētajām starp­laboratoriju salīdzinošajām testēšanām.

9. Pārtikas, dzīvnieku barības aprites un dzīvnieku slimību jomā Zemkopības ministrija atbilstoši kompetencei katru gadu izstrādā un zemkopības ministrs līdz 31.martam apstiprina valsts references programmu nākamajam gadam (turpmāk — references programma).

10. Sabiedrības veselības un vides veselības jomā Veselības ministrija atbilstoši kompetencei katru gadu izstrādā un veselības ministrs līdz 31.martam apstiprina references programmu.

11. References programmā Zemkopības ministrija un Veselības ministrija atbilstoši kompetencei:

11.1. analizē konkrētas references funkcijas nepieciešamību, plānoto darbu apjomu un to veikšanai nepieciešamos finanšu līdzekļus;

11.2. analizē nepieciešamību deleģēt citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) dalībvalsts references laboratoriju noteiktu references funkciju izpildei.

12. References programmā norāda references funkcijas veikšanai nepieciešamos valsts budžeta finanšu līdzekļus nākamajam gadam, ņemot vērā izdevumus, kas nepieciešami:

12.1. personāla, telpu, aparatūras, materiālu un administratīvās infrastruk­tūras nodrošināšanai;

12.2. slimību ierosinātāju etaloncelmu, izolātu un paraugu, antigēnu, etalonserumu un citu diagnostisko reaģentu nodrošinājumam;

12.3. starplaboratoriju salīdzinošās testēšanas organizēšanai un izpildei;

12.4. līdzdalībai Eiropas Savienības darba grupās, references laboratoriju un citu organizāciju pasākumos kompetences jomās;

12.5. zinātniskās un tehniskās informācijas iegādei;

12.6. datu vākšanai, analīzei un pārskata sagatavošanai par uzdevumu izpildi.

13. Pārtikas un veterinārais dienests uzrauga references funkciju izpildi pārtikas, dzīvnieku barības aprites un dzīvnieku slimību jomā. Zemkopības ministrija uzrauga finanšu izlietojumu minētajā jomā.

14. Sabiedrības veselības aģentūra uzrauga references funkciju izpildi sabiedrības veselības un vides veselības jomā. Veselības ministrija uzrauga finanšu izlietojumu minētajā jomā.

15. Zemkopības ministrija nodrošina Regulas Nr.882/2004 33.panta 4.punktā noteikto informācijas apriti starp Eiropas Komisiju un pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!