• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 16. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2000., Nr. 363/364 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Aizsardzības ministrijas nākamā gada budžetu

Vēl šajā numurā

17.10.2000., Nr. 363/364

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 16. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Ženēvas bruņoto spēku demokrātiskās kontroles centru". Ženēvas bruņoto spēku demokrātiskās kontroles centrs būs fonds, kura mērķis būs veicināt starptautisko sadarbību demokrātiskās kontroles jomā pār bruņotajiem spēkiem un paramilitārajiem veidojumiem, sadalot starptautisko ekspertīzi un attīstot elektroniskās informācijas sistēmu un sistemātisku dokumentāciju šajā jomā, piedāvājot ieinteresētajām valstīm, starptautiskajai sabiedrībai un nevalstiskajām organizācijām, kuru kompetence ietver šo jomu, savu ekspertīzi, savas analīzes un novērtējuma spējas, piedāvājot konkrētus risinājumus un uzturot starptautisko koordināciju.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu regulāru maršrutu autobusos". Tie noteiks biļešu iegādes, biļešu nodošanas, vietu rezervēšanas, pasažieru iekāpšanas, pasažieru bagāžas un dzīvnieku pārvadāšanas, atrastu lietu nodošanas un uzglabāšanas kārtību pilsētas, rajona un tālsatiksmes maršruta autobusos, kārtību, kādā autobusi iebrauc un stāv autoostu teritorijā, kā arī pārvadātāju rīcību, ja ceļā noticis autobusa tehnisks bojājums un piespiedu apstāšanās. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2000.gada 1.novembrī.

Akceptēts likumprojekts "Grozījums likumā "Par nodokļiem un nodevām"". Grozījums paredz, ka par sertifikāta izsniegšanu un darbības laika pagarināšanu detektīvdarbības veikšanai maksājama valsts nodeva.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Koku ciršanas noteikumi meža zemēs". Noteikumu projekts ietver nosacījumus meža izmantošanā un apsaimniekošanā, nosaka galvenās cirtes un kopšanas cirtes kritērijus, mežaudzes minimālo un kritisko šķērslaukumu, kailcirtes maksimālo platību vai platumu, kārtību mežaudzes atzīšanai par neproduktīvu, slimību inficēto vai kaitēkļu invadēto koku ciršanas kārtību, cirsmas izveidošanas kārtību un koku ciršanu ārkārtas situācijās.

Akceptēts noteikumu projekts "Īpaši aizsargājamo un ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu saraksti". Noteikumu projekta pielikumos uzskaitītas īpaši aizsargājamās un ierobežoti izmantojamās sugas.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 21.aprīļa noteikumos Nr.145 "Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi tiek ieskaitīti pašvaldības budžetā" un grozījumu projekts Ministru kabineta 1996.gada 9.jūlija noteikumos Nr.253 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanas funkcijām".

Akceptēts noteikumu projekts "Eskalatoru un konveijeru cilvēku pārvietošanai tehniskās uzraudzības noteikumi". Tie noteiks drošības prasības, kas jāievēro, organizējot un veicot darbus ar eskalatoriem, kas paredzēti cilvēku pārvietošanai no viena līmeņa uz otru, un konveijeriem, kas paredzēti cilvēku pārvietošanai vienā līmenī vai no viena līmeņa uz otru, kā arī šo eskalatoru un konveijeru tehniskās uzraudzības kārtību, lai neradītu draudus cilvēka dzīvībai, veselībai un apkārtējai videi. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.jūlijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!