• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Gruziju ekonomikas jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2005., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ineses Vaideres vadītu EP cilvēktiesību apakškomitejas delegāciju Turcijā

Vēl šajā numurā

06.10.2005., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Gruziju ekonomikas jomā

5.oktobrī notika trīspusējā Latvijas ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa un satiksmes ministra Aināra Šlesera tikšanās ar Gruzijas ekonomikas attīstības ministru Irakliju Čogovadzi.
Tikšanās laikā pārrunātas ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, īstenojot projektus investīciju, ekonomikas, ražošanas, zinātnes un tehniskās sadarbības jomā parakstīto sadarbības līgumu ietvaros, kas nodrošinās Latvijas un Gruzijas turpmākās ekonomiskās sadarbības likumisko ietvaru.
Gruzijas ekonomikas attīstības ministrs I.Čogovadze informēja, ka valstī ir uzsākts privatizācijas process, un aicināja veicināt ciešāku sadarbību starp Latvijas un Gruzijas uzņēmējiem. I.Čogovadze uzsvēra, ka Gruzija ir īpaši ieinteresēta attīstīt sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem ostu, telekomunikāciju, tūrisma infrastruktūras, viesnīcu un būvniecības jomā.
Latvijas ekonomikas ministrs uzsvēra, ka Latvija var piedāvāt Gruzijai arī pieredzes apmaiņu, veicot pāreju uz tirgus ekonomiku un sakārtojot valsts likumdošanu atbilstoši Eiropas Savienības normatīviem.
Tikšanās laikā pārrunātas arī iespējas nākamgad Latvijā organizēt Gruzijas biznesa forumu, kas turpinātu aizsākto dialogu un veicinātu sadarbības nostiprināšanos starp abu valstu uzņēmējiem.
Paredzēts, ka tuvākajā laikā Gruzijā tiks atvērta Latvijas Republikas vēstniecība, kā arī aviokompānija “airBaltic” plāno uzsākt tiešo reisu Rīga–Tbilisi, kas būtiski atvieglos savstarpējo kontaktu veidošanu un veicinās ekonomikas sadarbību starp abām valstīm.
Trešdien, 5.oktobrī, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš parakstīja Latvijas un Gruzijas starpvalstu sadarbības līgumu ekonomikas, ražošanas, zinātnes un tehniskās sadarbības jomā, kā arī ieguldījumu veicināšanā un savstarpējās aizsardzībā.
Vakar Tbilisi notika Gruzijas un Latvijas biznesa forums, kura atklāšanā K.Kariņš uzrunāja foruma dalībniekus – Gruzijas un Latvijas uzņēmējus. Ministrs uzsvēra, ka uzņēmēju sadarbības stiprināšanai ir jāorganizē šādi biznesa forumi, kas noteikti veicinās jaunu biznesa kontaktu veidošanos starp abu valstu uzņēmējiem. Kaut arī ārējās tirdzniecības apjomi ar Gruziju ar katru gadu pieaug, Latvijas un Gruzijas sadarbības potenciāls netiek izmantots pilnā apmērā, tādēļ pastāv plašas iespējas turpmākās sadarbības attīstībai. Ministrs uzsvēra, ka ir jāattīsta naftas tranzīta kustība no Kaspijas uz Latviju un pārējām Eiropas valstīm.
Trešdien ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš un satiksmes ministrs Ainārs Šlesers tikās ar Gruzijas ekonomikas attīstības ministru. Tikšanās laikā pārrunātas ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, īstenojot projektus investīciju, ekonomikas, ražošanas, zinātnes un tehniskās sadarbības jomā parakstīto sadarbības līgumu ietvaros.

Ekonomikas ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!