• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES lēmumu sākt iestāšanās sarunas ar Turciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2005., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Ārlietu komisijas aicinājumu ES līderiem

Vēl šajā numurā

06.10.2005., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES lēmumu sākt iestāšanās sarunas ar Turciju

Pirmdien, 3.oktobrī, Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē Luksemburgā Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka pēdējā brīdī pieņemtais lēmums par sarunu uzsākšanu ar Turciju glābj ES no vēl vienas krīzes.
Pēc ES nespējas vienoties par ES konstitucionālā līguma un finanšu perspektīvas pieņemšanu šā kompromisa panākšanai ir būtiska nozīme, jo tas apliecina, ka ES tomēr var pieņemt nopietnus lēmumus un norobežoties no iekšējām nesaskaņām.
“Šīsdienas ilgais diskusiju process parādīja, ka mēs, Eiropas Savienība, atšķirībā no Turcijas, uz sarunām ieradāmies nesagatavojušies un nebijām veikuši savus mājas darbus,” uzsvēra Artis Pabriks. Uzsākot sarunas, Turcijai būs jāveic ilgstošs reformu process, bet, lai sagatavotos tālākam paplašināšanās procesam, pārmaiņas jāveic arī pašā Eiropas Savienības iekšienē. Sarunas parādīs, vai abas puses ir spējīgas veikt reformas un vai Eiropas Savienība spēs kļūt par patiesi ietekmīgu globālu spēku.
Ministrs par panākumu uzskata arī iestāšanās sarunu uzsākšanu ar Horvātiju, kas šajā ministru padomē netika plānota. Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Starptautiskā kara noziegumu tribunāla virsprokurores Karlas del Pontes ziņojumu Horvātija pilnībā sadarbojas ar Hāgas Starptautisko tribunālu. Tādējādi ES ārlietu ministri vienojās, ka ir pārvarēts pēdējais šķērslis, lai nekavējoties sāktu sarunas ar Horvātiju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!