• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību ekonomikas jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību kultūras jomā

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību ekonomikas jomā

Otrdien, 4.oktobrī, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Azerbaidžānas ekonomikas attīstības ministru Farhadu Alijevu. Tikšanās laikā kā viens no svarīgākajiem jautājumiem tika pārrunātas naftas tranzīta iespējas no Azerbaidžānas uz Latviju. Tika izvērtētas arī savstarpējās ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, īstenojot projektus investīciju, tranzīta, tūrisma, transporta, enerģētikas, lauksaimniecības, komunikāciju un citās jomās, turpmākā sadarbība vizītes laikā noslēgto līgumu ietvaros, kā arī iespējamās Latvijas tehniskās un cita veida palīdzības sniegšana Azerbaidžānai.
Otrdien Baku beidzās Latvijas un Azerbaidžānas biznesa forums, kura noslēgumā K.Kariņš pauda pārliecību, ka tas noteikti veicinās sadarbības stiprināšanos starp abu valstu uzņēmējiem. Kopumā forums pulcēja ap 170 uzņēmēju no Latvijas un Azerbaidžānas.
Biznesa foruma noslēgumā abu valstu ekonomikas ministri informēja Latvijas un Azerbaidžānas prezidentus par foruma rezultātiem un konstatētajām potenciālās sadarbības nozarēm – finanšu un banku sektoru, loģistiku, tranzītu, pārtikas ražošanu. Latvija varētu dalīties savā pieredzē ar Azerbaidžānu arī par iestāšanās procesu Eiropas Savienībā un tās sniegtajām iespējām. Abi ministri biznesa foruma norisi vērtēja kā ļoti pozitīvu, kurā piedalījās daudz uzņēmēju un tika noslēgti jau pirmie sadarbības līgumi.
Biznesa foruma ietvaros tika parakstīts Sadarbības memorands starp Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības padomi un Azerbaidžānas uzņēmēju organizāciju, kas paredz ciešāku sadarbību starp abu valstu nevalstiskajām uzņēmēju organizācijām mazo un vidējo uzņēmumu attīstības veicināšanai. No Latvijas puses memorandu parakstīja Mazo un vidējo uzņēmumu padomes priekšsēdētāja Silvija Greste.
Abu valstu ekonomisko sadarbību vēl vairāk aktivizēs Latvijas vēstniecības atvēršana Azerbaidžānā jau tuvākajā laikā. Līdz ar to nākamajā gadā varētu sākties arī tiešie avioreisi starp Latviju un Azerbaidžānu, kas vēl intensīvāk veicinās biznesa aktivitāti.
3.oktobrī K.Kariņš parakstīja Azerbaidžānas un Latvijas starpvalstu sadarbības līgumus ekonomikas, zinātnes, tehniskās, kultūras, investīciju veicināšanas un aizsardzības, kā arī muitas lietās. Ministrs pauda pārliecību, ka parakstītie starpvaldību līgumi uzlabos abu valstu ekonomisko sadarbību, savukārt biznesa forumā nodibinātie uzņēmēju kontakti šo sadarbību aktivizēs vēl vairāk.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!