• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgā piedāvā rīkot pasaules mēroga sporta forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118193

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Studenti rok kapu stereotipiem

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgā piedāvā rīkot pasaules mēroga sporta forumu

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) nosūtījusi pieteikumu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) par tiesībām 2009.gadā Rīgā rīkot pasaules mēroga pasākumu – XIII olimpisko kongresu un 121. SOK sesiju, kuras laikā tiks nosaukta 2016.gada vasaras olimpisko spēļu rīkotājpilsētu.
Pieteikties olimpisko spēļu rīkošanai 2016.gadā plāno Losandželosa. Kā skaidro LOK preses sekretāre Ilze Āķe-Vīksne, sacensības starp iespējamajiem olimpisko spēļu rīkotājiem būs tikpat spraigas un saspringtas, kā tas bija nesen notikušajā SOK sesijā Singapūrā, kur Londonu izraudzījās par 2012.gada olimpisko spēļu rīkotājpilsētu.
Paralēli olimpiskās pilsētas izraudzīšanai sesijas laikā notiks SOK prezidenta vēlēšanas, kurās izšķirsies, vai tagadējais prezidents Žaks Roge un viņa komanda varēs arī turpmākos astoņus gadus turpināt iesākto darbu olimpiskajā kustībā.
LOK savu vēlmi rīkot minētos pasākumus motivē ar to, ka Latvijā un Baltijas valstīs, visticamāk, nekad nenotiks olimpiskās spēles. Taču pamats Rīgas izvirzīšanai olimpiskā kongresa sarīkošanai varētu būt Rīgas un Latvijas straujā izaugsme, kā arī fakts, ka 20.gadsimta 30.gados SOK nolēma 1942.gada olimpisko kongresu rīkot Rīgā, atgādina LOK pārstāve.
Kā iespējamās XIII olimpiskā kongresa un SOK sesijas norises vietas LOK pieteikumā min jaunās būves – arēnu “Rīga” un olimpisko sporta centru.
Oktobra beigās tiks izvērtēti pieteikumi un noteiktas tās pilsētas, kuras piedalīsies atlases nākamajā kārtā. SOK locekļu galīgais balsojums gaidāms Turīnā nākamā gada februārī.
Iepriekšējais olimpiskais kongress notika Parīzē 1994.gadā kā olimpiskās simtgades kongress.

Uzziņai:

* Olimpiskais kongress saskaņā ar Olimpisko hartu ir konsultatīvs, bet ietekmīgs pasaules sporta forums.
* Tajā piedalās visi SOK locekļi, 202 atzīto Nacionālo olimpisko komiteju un daudzu citu starptautisko sporta organizāciju delegāti, sporta slavenības un politiķi (ap 2500 delegātu un viesu), kas izstrādā sporta attīstības perspektīvu turpmākajiem astoņiem vai vairākiem gadiem.

Avots: LOK

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!