• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēdējais laiks vakcinēties pret gripu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reorganizēs Valsts zemes dienestu

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēdējais laiks vakcinēties pret gripu

Gripa sākas pēkšņi ar paaugstinātu temperatūru, pat līdz 39 – 40 grādiem, galvassāpēm, laušanas sajūtu kaulos un muskuļos, sausu klepu, atgādina Latvijas Infektoloģijas centra sabiedrisko attiecību speciālists Indulis Liepiņš.
Tā var izraisīt arī nopietnas komplikācijas, tādas kā bronhīts, pneimonija, vidusauss iekaisums, miokardīts u.c. Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, nezaudētu darba spējas un izsargātos no minētajām komplikācijām, ir nepieciešams vakcinēties, īpaši bērniem, par 65 gadiem vecākiem cilvēkiem un slimniekiem ar hroniskām kaitēm. Pret gripu jāpotējas katru gadu no jauna, jo katru gadu izplatās cita veida gripas vīruss un pret to tiek izstrādāta speciāla šai sezonai aktuāla vakcīna.
Latvijas Infektoloģijas centrā ir sākta vakcinācija pret gripu 2005./2006. gada sezonai ar Beļģijā ražoto “Fluarix” vakcīnu, kas izstrādāta pēc Pasaules veselības organizācijas prognozēm. Ieteicams vakcinēties jau tagad, kamēr laiks nav kļuvis vēl vēsāks un mitrāks un ir mazāk iespēju saaukstēties.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!