• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par būvuzņēmuma "Laval un partneri" lietas virzību EK. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanu

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par būvuzņēmuma “Laval un partneri” lietas virzību EK

Lai noskaidrotu Latvijas būvuzņēmuma “Laval un partneri” lietas virzību Eiropas Komisijā (EK) un turpmāk plānoto EK rīcību, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis otrdien, 4.oktobrī, nosūtīs oficiālu vēstuli EK prezidentam Žozē Manuelam Barrozu.
Vēstuli parakstījuši vairāk nekā 40 EP deputāti, aicinot EK prezidentu Ž.M.Barrozu ne tikai lemt par “Laval” lietu, bet arī nodrošināt brīvu pakalpojumu kustību ES kopējā tirgus ietvaros un veikt pasākumus, kas nepieļautu turpmāku jauno dalībvalstu uzņēmumu diskrimināciju.
Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Komisāru iekšējā tirgus un pakalpojumu jomā Čārliju Makkrīviju, kurš šonedēļ viesosies Latvijā, lai piedalītos konferencē “Kāpēc Eiropas Savienībai nepieciešama Pakalpojumu direktīva?”.
Tikšanās laikā Valdis Dombrovskis atgādināja, ka Latvijas valdība joprojām nav saņēmusi EK priekšlikumus par konkrētu rīcību, kas tiks veikta, lai risinātu būvuzņēmuma “Laval un partneri” lietu. Čārlijs Makkrīvijs uzsvēra, ka ir informēts par arodbiedrību sankcijām pret Latvijas būvuzņēmumu, un apsolīja personīgi sekot līdzi šā jautājuma risināšanai. Komisārs arī pauda apņēmību rūpīgi sekot līdzi tam, lai ES dibināšanas līgumā noteiktā pakalpojumu sniegšanas brīvība tiktu ievērota vienlīdzīgi visās ES dalībvalstīs un nenotiktu atkāpšanās no saistībām, kuras ir uzņēmušās dalībvalstis.
Valdis Dombrovskis 28.septembrī tikās ar Žozē Manuelu Barrozu, lai pārrunātu “Laval” lietu, uzsverot, ka EK jau līdz šā gada jūnijam solīja izlemt, vai vērsties pret Zviedriju par ES likumu neievērošanu, kas ļauj uzņēmējiem brīvi sniegt pakalpojumus citās ES valstīs.
Pēc Ž.M.Barrozu teiktā, lēmums tiks pieņemts pēc tam, kad būs saņemts Zviedrijas tiesas spriedums. Tāpat EK prezidents apsolīja, ka noskaidros, kādēļ ES izpildvara vēl nav sniegusi solīto atbildi Latvijas valdībai.

Zane Lielķikute, EP deputāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!