• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija Briselē pirks ēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2005., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cik nākamgad pašvaldībām būs naudas?

Vēl šajā numurā

29.09.2005., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija Briselē pirks ēku

Valdība otrdien atbalstīja jaunas ēkas iegādi Briselē Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā (ES) vajadzībām.
Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības vajadzībām iecerēts pirkt nekustamo īpašumu Briseles sektorā, kas tiek dēvēts par “Eiropas kvartālu,” – vietā, kur atrodas ES galvenā mītne.
Jaunizvēlēto īpašumu veido divas ēkas ar kopējo platību 3865 kvadrātmetri. Ēkas būvētas 1969. un 1970.gadā. To tehniskais stāvoklis ir ļoti labs. Pēdējie remontdarbi veikti 2001.gadā.
Patlaban telpas pārstāvniecības vajadzībām tiek īrētas, atgādina Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments. Ēkā ir arī citi īrnieki. Tajās nav iespējams nodrošināt drošības prasības, kādas piemērojamas ES un arī Latvijas klasificētās informācijas aizsardzībai. Pārstāvniecības darbības nodrošināšanai būtu nepieciešami 85–110 darbinieki, no tiem 15–20 Ārlietu ministrijas diplomāti, 30–40 nozaru ministriju atašeji, kā arī 40–50 administratīvie un līgumdarbinieki. Lai nodrošinātu visus darbiniekus ar darba vietām, vajadzīgas lielākas darba telpas pilnvērtīgai Latvijas interešu pārstāvēšanai ES institūcijās. Kā uzsver Ārlietu ministrija, pārvākšanās uz jaunajām telpām šīs problēmas atrisinās, turklāt tiks ietaupīti izdevumi reprezentācijas pasākumu veikšanai, jo ēkā ir plašas šim nolūkam paredzētas telpas.
Jaunās pārstāvniecības ēkas iegādes izmaksas ir 9 950 000 eiro. Samaksu veiks ar atlikto maksājumu desmit gadu laikā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!